Catalunya Diari

Animac tanca la seva 19a edició amb 23.000 visitants

Animac tanca la seva 19a edició amb 23.000 visitants| Redacció / EP - Fotografia: Miki de Santiago

 

La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya - Animac'15 ha rebut durant aquest cap de setmana al voltant de 23.000 visitants, que han participat a Lleida en les diverses activitats ofertes pel festival, que han inclòs projeccions, tallers, sessions escolars i infantils i activitats paral·leles.

El festival, organitzat per l'Ajuntament de Lleida, ha projectat des de dijous 172 films d'animació (set llargmetratges i 165 curtmetratges). Aquesta edició ha girat entorn del tema 'La mà de l'artista' per destacar els treballs fets a mà i reconèixer el paper dels artistes en els processos d'animació digital.
 
La mostra ha acreditat a 250 professionals i ha afavorit la trobada entre professionals consagrats i emergents difonent 32 projectes presentats en fase de producció.
 
'A single life' guanya el Premi del Públic de l’Animac 2015
El curtmetratge 'A single life', de Job Joris (Països Baixos, 2014) s’ha emportat el guardó Premi del Públic, que ha estat un Llapis Màgic, obra de Carles Porta. 'A single life', que s’ha pogut tornar a veure en conèixer el veredicte, és una creació de 2 minuts en animació 3D, sobre el viatge que la protagonista Pia es capaç de fer per la seva vida quan sona un misteriós single en vinil.
 
La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha afirmat que la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya ha superat les expectatives i que ha tingut una bona resposta per part del públic. Parra ha comentat que s’han doblat els tallers, arribant als 16, i que cada any es generen activitats atractives al voltant de les creacions audiovisuals. També ha destacat les sessions escolars, amb més de 7.000 escolars. 
 
Tant la tinent d’alcalde com la directora d’Animac, Carolina López, han agraït a tots els qui fan possible la mostra, pel seu treball i implicació, i també l’assistència dels professionals que cada any enriqueixen l’Animac amb les seves conferències i tallers.
 
Nou Premi Trajectòria
Enguany, com a novetat, Animac ha presentat el nou Premi Trajectòria, que en el seu naixement ha honrat els 25 anys d'existència de l’Studio Grangel, fundat per Carlos i Jordi Grangel. Carolina López els ha presentat destacant que són dos dels artistes catalans més internacionals, que han estat presents en una exposició i que en aquesta darrera jornada han impartit una conferència dedicada al seu quart de segle de treballs en el món de l'animació, en el que han col·laborat amb molts dels grans noms de l’animació com Steven Spielberg i Jeffrey Katzenberg, propietaris de DreamWorks; el director de cinema Tim Burton; Genndy Tartakovsky, reputat director de Sony Pictures Animation; o Peter Lord, co-fundador de Aardman, entre molts d’altres.
 
Durant els parlaments, s’ha reconegut el treball que els alumnes de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol han fet durant la setmana al Magical en el taller Re-ciclado, a càrrec de l’artista visual i productora d’animació, Lourdes Villagómez, qui ha presentat el resultat.
 
En la cloenda d’Animac s’ha projectat el llargmetratge 'Seth’s Dominion', de Luc Chamberland (Canadà, 42 min., 2014), de dibuix animat i imatge real.


Comentaris

envia el comentari