Catalunya Diari

Anna Giribet serà la nova directora artística de FiraTàrrega

La nova direcció artística tindrà una durada de 5 anys i prendrà possessió el dia 1 de gener de 2019

Anna Giribert
Anna Giribert | LleidaDiari.cat

FiraTàrrega, ja té nova direcció. Aquest dilluns 5 de novembre es va resoldre el concurs per la nova direcció artística de FiraTàrrega que es va convocar el passat mes de maig i es va tancar el 14 d'agost. Anna Giribet va guanyar entre les cinc candidatures presentades. La resolució del concurs va estar avaluada per una comissió tècnica de valoració amb representants de diverses administracions, equipaments i programacions. La comissió va valorar l'excel·lència del projecte presentat on s'hi defensava una sòlida línia discursiva i estètica centrada en els eixos del territori, les identitats, la política i la formació.

Llicenciada en Ciències Econòmiques (UB) i postgraduada en Direcció i Gestió d'Empreses, Institucions i Plataformes Culturals (UPF), Anna Giribet ha estat la tècnica de programació de l'Àrea Artística de FiraTàrrega des de 2011, així com ha coordinat el Màster de Creació en Arts de Carrer de 2013- 2015. La missió i els objectius de la direcció artística són els de realitzar una programació artística que visualitzi i impulsi la creació escènica, especialment la de les arts de carrer; una programació que sigui atractiva per al mercat escènic facilitant la idea de hub internacional de contractació; fomentar el suport a la creació; impulsar la creació transnacional; fomentar la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d'exhibició; fomentar la formació en arts de carrer i també la presència de les arts de carrer al circuit escènic català i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

 

La nova directora de FiraTàrrega prendrà possessió a partir de l'1 de gener

Anna Giribet, que prendrà possessió del càrrec a partir de l'1 de gener de 2019, s'encarregarà ja de la programació artística de la pròxima edició de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 5 al 8 de setembre. Una programació integrada per 50 companyies, de les quals un 50% de la programació serà catalana, un 25% de la resta de l'Estat i un 25% serà internacional. L'equilibri entre carrer i sala serà d'un 60% i 40% respectivament, tot i que no ha de ser un % infranquejable en favor dels espectacles de carrer.


Comentaris

envia el comentari