Catalunya Diari

L'Aplec celebra el 40è aniversari amb una Festa XL a Biloba

La cita és el dissabte 29 de juny, a les 20 hores i inclou l'entrada al recinte, un sopar tipus còctel i l'acte de lliurament de reconeixements

Imatge de Lo Caragolasso 2017 | LleidaDiari.cat

Les colles de l'Aplec del Caragol de Lleida estan d'aniversari i ho celebraran amb una FESTA XL, el pròxim dissabte 29 de juny, a les 20.00 hores a la discoteca Biloba; tal com ha manifestat avui el seu president, Ferran Perdrix, en conferència de premsa celebrada a la seu de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).

La Fecoll obrirà la celebració amb un sopar i, tot seguit, a les 21.30 hores, tindrà lloc l'acte de reconeixement a les personalitats, entitats i empreses distingides per la Federació, per la seva dedicació i suport en aquestes 40 edicions.

L'àpat serà a peu dret, tipus còctel i amb sorteig de regals

L'àpat –a peu dret, tipus còctel i amb sorteig de regals– inclourà l'exhibició de Mixing; l'YzaTònic de Bodegas Yzaguirre i Schweppes; la degustació de Magna, la nova cervesa de San Miguel; i els tastos de cava oficial Rabetllat i Vidal de Ca n'Estella, de vi de Raimat DO Costers del Segre i d'oli de la Cooperativa d'El Soleràs (DOP Garrigues). A més, la celebració estarà amenitzada per la sessió del DJ Manel López, 'Mamomo', que farà un recorregut pels èxits musicals d'aquestes 4 dècades d'Aplec i, en acabar, la festa s'allargarà amb la programació pròpia de Biloba.

El preu de l'entrada és de 20 euros per persona, IVA inclòs, i inclou l'entrada al recinte i el sopar. Es poden adquirir a la Fecoll (C/ Obradors 2), fins al 25 de juny. La Fecoll facilitarà dues entrades, de forma gratuïta i prèvia confirmació, a cadascuna de les 107 colles de l'Aplec amb l'objectiu que totes elles puguin participar en la celebració.

Els 40 anys de l'Aplec

L'Aplec, Festa d'Interès Turístic Nacional i Festa Tradicional d'Interès Nacional, celebra l'aniversari de la 40a edició amb vocació d'internacionalitzar l'Aplec i fer-ho mitjançant l'obertura de la festa als visitants. L'any 1980, amb només 300 persones i agrupades en una dotzena de grups d'amics, naixia una trobada informal i mancada d'infraestructura que, ja en la seva segona edició, incorporava una cercavila pels carrers de la ciutat de Lleida i presentava una certa organització. L'Aplec del Caragol naixia de la convergència de dues iniciatives, l'una popular –com era fer una caragolada popular al xoperal de Cappont– i l'altra municipal –l'organització d'un concurs gastronòmic que l'Ajuntament de Lleida va encarregar a l'hostaler Antoni Costa–.

L'èxit de la convocatòria, any rere any, va propiciar la creació de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida. L'entitat es va constituir, oficialment i amb en Manolo Calpe com a cap visible, , el 17 de febrer de 1985; acte que regularitzava l'estatus de la comissió que assumia l'organització de la festa des dels seus inicis.

107 colles i més de 13.000 penyistes

En l'actualitat, amb 107 colles i més de 13.000 penyistes, la Federació es regeix per una Junta Directiva permanent i està presidida per Ferran Perdrix. L'entitat s'estructura en àrees de treball diferenciades que compten amb el suport del Consell de Colles i els membres de la Comissió de Festes. Amb l'Aplec del Caragol (maig) i l'Aplequet de Tardor (Trobada de Colles d'octubre), com a activitats principals, la Federació també organitza la Setmana Cultural que precedeix la festa maig i altres esdeveniments propis (CervisiaLleida, les Caragolades Solidàries...) o participa en el calendari festiu i cultural de Lleida i província. A més, promou la gastronomia i la cultura lleidatanes mitjançant programes de promoció exterior com el Caragol Tour que és un autèntic aparador de les terres de Lleida.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari