Catalunya Diari

Ara Malikian i Aldo Ciccolini, estrelles de la nova programació de l’Auditori Enric Granados

Ara Malikian i Aldo Ciccolini, estrelles de la nova programació de l’Auditori Enric Granados| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaLa tinenta d’alcalde Montse Parra ha explicat que el públic trobarà grans noms del panorama internacional però també una àmplia representació de les formacions residents a l’Auditori, dins de les quals s’estrena el prestigiós conjunt de corda Quartet Teixidor. Al seu costat hi haurà la Banda Municipal de Lleida, Veus.kat i la Jove Orquestra de Ponent.

La temporada arrencarà el 10 d’octubre, amb el concert de trompetista americà Allen Vizzutti amb l’Spanish Brass Luur Metalls, que presentarà un repertori de Bach, Tartini, Bizet, Vizzutti. Montsalvatge I Gershwin. El virtuós de la flauta Andreas Prittwitz actuarà amb la Lookingback Barroque Orquestra i interpretarà composicions barroques a l’estil clàssic i, també, modern.

Una llegenda del piano
Un dels principals atractius de la nova programació és Aldo Ciccolini, el pianista franco-italià que va actuar a Lleida fa cinc anys. La directora de l'Auditori, Puri Terrado, ha subratllat el gran record que l’intèrpret es va endur de Lleida i la sensibilitat extraordinària que va desplegar en la seva actuació. Així mateix, ha explicat quee Ciccolini (Nàpols, 1925) representa el "pianisme delicat", més enllà del virtuosisme, que ja al seu moment va personificar Ricard Viñes.

Una altra figura que també estarà present és Miquel Farré un dels pianistes catalans més significatius de la seva generació i un nom de prestigi dins del panorama concertístic actual. Així mateix, destaca el retorn a Lleida del violinista Ara Malikian que actuarà com a director i solista acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Vallés.

Al mes de desembre, l’Orquestra Simfònica del Vallès oferirà el tradicional festival de valsos i polques de la família Strauss. La temporada de tardor la clourà l’Orquestra Maravella amb el concert 'Un Nadal Maravellós'.

Formacions residents
Pel que fa a la programació de les formacions residents, la Banda Municipal de Lleida dedicarà el Concert de Santa Cecília al Retaule de la Verge del Paers i, a més, prepara el Concert de Nadal. El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados presentarà un repertori nadalenc americà i també peces tradicionals catalanes. La Jove Orquestra de Ponent commemorarà l’aniversari del naixement de Pietro Mascagni i els 200 anys del naixement de Guissepe Verdi i Richard Wagner.

El Quartet Teixidor aquest any esdevé conjunt resident de l’Auditori Enric Granados i interpretarà obres de Haydn, Mendelssohn i Xostakòvitx en la primera de les tres actuacions de la temporada. El públic infantil i familiar també estarà ben representat amb els Moments Musicals, cicle de concerts familiars organitzat conjuntament amb l’Orfeó Lleidatà.

L’Auditori col·labora aquesta tardor amb l’organització de diferents festivals i actes importants per a la ciutat, entre els quals destaca la XXa edició del Festival de Jazz, la VIIIa edició del Musiquem Lleida i l’acte de Concessió dels Premis Literaris de Lleida 2013.

Abonaments de temporada
Com a novetat, l’Auditori ofereix quatre tipus d’abonaments amb descomptes i garanteixen una localitat en els diferents concerts. Es poden adquirir a partir del dia 25 de juny i fins el 15 de juliol, a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 hores. A més de l’Auditori, les entrades (no els abonaments) es poden comprar del Teatre de l’Escorxador de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 hores i a través de Ticketmaster.


Comentaris

envia el comentari