Catalunya Diari

Aragó dóna una setmana de marge al Museu de Lleida per a l'entrega del quadre de Sixena que va quedar pendent

Sinó reclamaran per la via judicial perquè es fixi una data per al lliurament del llenç que va ser localitzat dies després de l'entrada policial al museu

Imatge de l'obra que falta per entregar a l'Aragó
Imatge de l'obra que falta per entregar a l'Aragó | LleidaDiari.cat

El govern d'Aragó ha donat una setmana de termini al Museu de Lleida per entregar el quadre de la 'Immaculada' que va quedar pendent de lliurar amb les 43 peces de Sixena durant l'entrada policial de l'11 de desembre de 2017. La consellera de Cultura de govern aragonès, Mayte Pérez, va dir diumenge que recorreran a la via judicial per tal que el jutjat d'instrucció número 1 d'Osca fixi una data per al lliurament d'aquesta peça que va ser localitzada uns dies després de la marxa de les altres peces cap al Monestir de Sixena. Pérez també va explicar que la nova titular del jutjat sí que va enviar la setmana passada una providència a la Generalitat, com a propietària de les obres en litigi, instant a tornar el quadre «sense dilació». Aquest escrit però, no fixava cap data concreta i tampoc feia referència a una confiscació forçosa de la peça.

Pérez ha explicat que des de la DGA els serveis jurídics ja van avisar a la nova jutgessa que encara faltava lliurar aquest quadre. En aquest sentit, la consellera va considerar que davant un procediment «traumàtic» com ha estat el lliurament de les peces d'art de Sixena que hi havia al Museu de Lleida, no hauria d'haver estat necessari reclamar novament l'entrega d'una peça que havia quedat extraviada. Segons Pérez, això significa que continua havent-hi una posició clara de rebuig a la mesura i en aquest cas de «respecte als requeriments judicials».

Pérez ha remarcat que donen de termini aquesta setmana perquè el museu lliuri el quadre de la 'Immaculada', una pintura del segle XVIII que formava part del lot de 44 peces requerides per la jutgessa i que es va localitzar al Palau Episcopal de Lleida tres dies després de l'entrada policial al museu.


Comentaris

envia el comentari