Catalunya Diari

L'Aragó reclama ara unes altres obres al Museu de Lleida abans del 15 de febrer

Accepta l'execució provisional de la sentència i alerta de la imposició de sancions en cas d'incompliment

Pla mig de la sala de vistes del jutjat de Barbastre, amb la documentació del procés de reclamació de 111 obres de la Franja
El jutjat de Barbastre ordena lliurar a l'Aragó els 111 bens de la Franja del Museu de Lleida abans del 15 de febrer | LleidaDiari.cat

El jutjat número 1 de Barbastre ha ordenat lliurar a l'Aragó les 111 obres de les parròquies de la Franja que hi ha al Museu de Lleida abans del 15 de febrer. Ho recull la interlocutòria emesa aquest dijous en què el jutge accepta la petició de la part aragonesa que reclamava l'execució provisional de la sentència del 10 de desembre de 2019.

En la interlocutòria, el jutge també alerta que si s'incompleix aquesta ordre es podrien imposar multes mensuals i que es podria incórrer en responsabilitat penal. El Plenari del Consorci del Museu de Lleida convocarà una reunió extraordinària urgent per decidir quines accions es prenen. Tot i que la decisió no es pot recórrer, el jutge els dona cinc dies perquè la part catalana hi mostri la seva oposició.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Alerten de l'empitjorament de l'estat de les obres de Sixena 

Cal recordar que l'Aragó ja es va emportar les obres de Sixena que estaven al Museu de Lleida abans de que hi hagués una sentència ferma al respecte. En aquest sentit, el Govern ja va denunciar enguany que li preocupava l'estat en el qual es trobaven aquestes obre en el Monasteri de Sixena, ja que no estan sota les condicions òptimes de conservació necessàries. Mentrestant, ara l'Aragó en demana unes altres amb un procés, encara, provisional.


Comentaris

envia el comentari