Catalunya Diari

Arranca la Festa Major de Lleida

Arranca la Festa Major de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

fins el dia 12 de maig

Desenes de lleidatans i lleidatanes han assistit a lectura del ban a càrrec del pregoner, a l’anunci sonor en forma de tronada de petards i a la cercavila que integren els elements del Seguici de la Festa: Heralds, Signífers, el Penó, les Trampes, els Gegants, els Capgrossos i el Marraco. Heralds i els Signífers amb el Penó. En el marc del cercavila ha tingut lloc el Ball de Bastons del Centre Cultural Lleidatà de Dansaires, el Ball de Moros i Cristians i el Ball de Cavallets.
 
Coincidint amb la Festa Major han lluït restaurats els Gegants Moros, que han interpretat el ball de respecte. El cercavila ha sortit de la plaça de la Paeria per recórrer el carrer Major, Pl. de la Catedral, Carrer Vila de Foix, Av. Blondel, carrer Cavallers, carrer Major i Pl. Paeria. De nou a la Plaça Paeria, tots els balls han fet una passada de lluïment, i un cop acabat l'acte, els Gegants han entrat al Palau de la Paeria, on estaran exposats els dies de la Festa Major.
 
Per altra banda, la Cobla Municipal de Lleida ha interpretat aquest dijous la música de la primera ballada de sardanes de la Festa Major 2013 sota els porxos de la Paeria, a causa de la pluja. Els actes han seguit durant la nit amb els concerts als Camps Elisis en tres escenaris: al pavelló 3, la Glorieta i la Carpa. Hi han actuat, entre d’altres, Steve Aoki,i el guanyador del Pepe Marin Rock Festival, Unlimited Addiction, Papagayo, The Crossfathers i Möndo Loco.
 
El vermut i el mení de la Festa Major
La Federació d’Hostaleria de Lleida i l’Ajuntament de Lleida s'uneixen aquests dies per oferir diverses propostes gastronòmiques amb motiu de les Festes de Maig: el tradicional vermut i el menú de Festa Major. Més d’una trentena de bars i restaurants de la ciutat oferiran a la ciutadania vermuts i una tapes per 3 euros durant els dies 9, 10, 11 i 12 de maig. Igualment, gairebé 20 establiments de restauració de la ciutat elaboraran el menú de Festa Major, a un preu de 18 euros i menús infantils per 8 euros.
 
Tota la informació sobre el Vermut i el Menú de Festa Major es pot consultar a: www.movimenth.com.


Comentaris

envia el comentari