Catalunya Diari

Arriba al Teatre de l'Escorxador l'obra «Màtria», una reivindicació de la memòria femenina

L'obra és una revisió del paper silenciat de les dones després de la Guerra Civil, coproduïda per Fira Tàrrega i el Festival Temporada Alta

Foto de l'espectacle «Màtria»
Foto de l'espectacle «Màtria» | LleidaDiari.cat

Un espectacle que reivindica la història per recuperar la figura de les dones silenciades a partir de la Guerra Civil espanyola. És el punt de partida que proposa «Màtria», l’obra que es veurà el divendres 9 de març a les 21.00 hores al Teatre de l’Escorxador de Lleida. La representació estava prevista inicialment pel dijous 8 de març, però es va posposar al dia 9 per la vaga feminista del 8-M.

Dirigida per Carla Rovira, i estrenada a Fira Tàrrega el passat mes de setembre, l’espectacle és una coproducció del festival lleidatà i el Temporada Alta de Girona. «Màtria» reflexiona sobre la memòria familiar i col·lectiva en un Estat que fomenta l’oblit, sobre el llegat familiar de la guerra i el paper de les mares.

Carla Rovira construeix la història arran de la descoberta d’unes cartes personals del seu tiet avi, afusellat pel règim franquista el 1939. El cos d’Enrique Isart és un dels tants que continuen desapareguts i sense identificar als marges de les carreteres espanyoles. A través de la figura de Virgínia Alonso, la mare d’Enrique, l’obra furga en la memòria individual i col·lectiva per reflexionar sobre la mort, el silenci i la necessitat de superació.


Comentaris

envia el comentari