Catalunya Diari

Arriba un any més la Nit dels Museus a Lleida

Arriba un any més la Nit dels Museus a Lleida| Redacció - Fotografia: Fundació Sorigué

 

Lleida celebra un any més, i per setena vegada, la Nit dels Museus, amb diverses activitats per a tots els públics. Els museus i centres d'art de la ciutat obriran les seves portes, de 20.00 a 00.00 hores, per mostrar gratuïtament al públic les seves exposicions.

  

El Museu d'Art Jaume Morera, ubicat a l'avinguda de Blondel, número 40 (edifici Casino), mostrarà entre les 20.00 i les 22.00 hores les exposicions 'Català-Roca. Retrats' i 'Art i viatge. Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera'. Les visites, que seran comentades i s'adrecen al públic en general, finalitzaran amb un tast de vi del Celler Mas Blanch i Jové. A més, el Museu ha organitzat per aquesta jornada un concurs de fotografia.

  

 

  

El Centre d'Art la Panera, ubicat a la Plaça de la Panera, número 2, projectarà de les 20.00 a les 23.30 hores 'Stop Motion, Sí!', una selecció d'Animac de les millors pel·lícules stop motion de recent creació que han format part de la programació del festival d’aquest any. Així mateix, també oferirà als visitants les exposicions 'Casilda Sánchez. Y el mar se negó a ser tierra', 'Campo adentro', 'Lletres d’estudi' i 'Pera llimonera'. Les visites comentades es durant a terme a les 20.30 i a les 22.30 hores. 

  

 

  

El Roda Roda, ubicat al carrer Santa Cecília, número 22, oferirà una visita guiada per la col·lecció permanent del museu a les 21.00 hores. 

  

 

  

El Museu de l'Aigua, ubicar al carrer Múrcia, número 10 (plaça del Dipòsit), mostrarà 'El dipòsit ple d’aigua!', una oportunitat única per submergir-se en les imatges del dipòsit quan encara hi havia aigua. Abans de buidar-se, un grup de submarinistes hi van fer immersions i van gravar unes imatges sorprenents. Amb el dipòsit en penombra, els visitants viuran les sensacions que van tenir i es podran fer una idea de com seria el dipòsit amb aigua. La projecció es farà de les 20.00 a les 00.00 hores.

  

 

  

El CaixaForum Lleida, ubicat a l'avinguda de Blondel, número 3, oferirà als visitants l'exposició 'Els objectes parlen. Col·leccions del Museo del Prado', integrada exclusivament per obres del Museo Nacional del Prado. Aquesta mostra pretén acostar-se a aquests objectes i a allò que volen dir a través de les creacions artístiques de figures de primer ordre dins del panorama artístic europeu dels segles XV al XIX. CaixaForum Lleida ha organitzat una visita-taller per al públic familiar a les 18.00 hores i dos visites comentades per al públic general a les 19.00 i a les 22.00 hores.

  

La Fundació Sorigué, ubicada al carrer Alcalde Pujol, número 2 bis, convida als visitants a descobrir una de les disciplines més desconegudes de la seva col·lecció: el videoart. Per aquesta ocasió s’han seleccionat 6 artistes i un total de 9 obres amb diferents discursos conceptuals i narratius. L’exposició estarà acompanyada per la música del cantautor lleidatà Conde Boira. La visita guiada s’iniciarà a les 21.00 hores. El concert acústic tindrà lloc a les 22.30 hores.

  

El Museu de Lleida, ubicat al carrer Sant Crist, número 1, proposa una visita guiada sobre la cultura enològica del nostre territori a partir d’algunes de les obres exposades a les sales del museu. Dels ibers als cristians, passant per romans, visigots o jueus, totes les cultures han gaudit del vi al llarg de la història, fet que palesa la seva importància al nostre territori. Els visitants gaudiran de la presència d’alguns cellers de la DO Costers del Segre, que oferiran un tast dels seus vins. Les visites es duran a terme a les 20.30, a les 21.30 i a les 22.30 hores.

Comentaris

envia el comentari