Catalunya Diari

Arriba la Festa Major del Sant Crist a Cervera

Presenta un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics

Cartell de la festa major de Cervera
Cartell de la festa major de Cervera | LleidaDiari.cat

Del 21 al 23 de setembre se celebra la festa gran de la ciutat, la Festa Major del Sant Crist, que presenta un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics. Les principals novetats d'enguany són l'estrena del Gegant Negre i el Festival de contes Segamots. El Gegant Negre s'estrena, dissabte 21 a la tarda, coincidint amb la 38a Trobada de gegants.

Es tracta d'un gegantó que recrea un gegant cerverí que formava part de la Confraria del Sant Esperit, portadors del gegants entre els segles XVI i XIX, i que es té constància que va participar a les festes cerverines entre el 1916 i el 1920, quan va desaparèixer. Ara, 100 anys més tard, es recupera per al seguici de la ciutat. El Festival Segamots forma part de la programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana. Coincidint amb la Festa Major, del 20 al 23 de setembre, valorarà l'art de contar contes, amb narracions orals, conferències, taules rodones...

El grup madrileny de punk rock Boikot seran cap de cartell

Pel que fa a la programació musical, el grup madrileny de punk rock Boikot seran cap de cartell al concert del dissabte 21, juntament amb els cerverins The Pink Goats i el DJ David Beatz. El divendres 20 hi haurà una Festa Remember dels anys 90; el diumenge 22, un espectacle de varietats; i dilluns 23, concert i ball amb l'Orquestra Swing Latino. Tots aquests actes, amb entrada gratuïta, es faran al pavelló polivalent.

La cultura popular té un especial protagonisme a la Festa Major, que omple els carrers amb les cercaviles i la sortida del seguici festiu de la ciutat. Dissabte a la tarda té lloc la 38a Trobada de gegants de Cervera, amb la participació de 12 colles geganteres, el Cérvol Tibau i el grup de percussió Bombollers de Cervera. Quan acaben els lluïments de les colles, a les 20.30 hores, arriba la carretillada de Festa Major, a càrrec del Ball de Diables de Cervera Carranquers, al racó de Santa Maria. Enguany serà extraordinària amb motiu del 25è aniversari dels Carranquers.

Seguici festiu de la ciutat

Diumenge al matí, surt el seguici festiu de la ciutat, que amb la seva mostra de balls omple de dansa, música i tradició els carrers i la plaça Major, on fa els lluïments. La plaça Major també acull el 58è concurs de colles sardanistes. A la tarda és el torn de la Diada castellera, a la plaça Santa Anna, amb la participació dels Margeners de Guissona, els Castellers de Santpedor i els Castellers de Sabadell. El dilluns es dedica als infants amb la Festa Major petita, en què destaquen la sortida del seguici infantil de la ciutat i la representació del Ball Parlat de la Colla infantil dels Diables de Cervera Carranquers.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari