Catalunya Diari

Arriba a Lleida el 'Dancing Vivaldi', una producció que girarà per 6 teatres catalans

Els intèrprets ballaran al ritme de la música barroca de Purcell, Bach i Vivaldi

La nova producció del Programa d'Alt Rendiment (PAR) en Dansa, 'Dancing Vivaldi', s'estrenarà el 30 d'octubre amb una gira que passarà per sis teatres catalans.

La gira s'iniciarà al Teatre de la Llotja de Lleida i després farà parada a la Factoria Cultural Terrassa (6 i 7 de novembre), l'Atlàntida de Vic (12 de novembre), el Kursaal de Manresa (13 de novembre), el Teatre Auditori de Sant Cugat (14 de novembre) i a Els Costals de Castellbisbal (30 de novembre). Al muntatge, que compta amb la direcció musical de Pedro Pardo, els intèrprets ballaran al ritme de la música barroca de Purcell, Bach i Vivaldi.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La producció coreografia algunes de les peces més importants del barroc, com el concert núm. 3 de Brandenburg de J.S. Bach i el Glòria RV589 en re major per a cor, solistes i orquestra d'A.Vivaldi. Rodolfo Castellanos i Jamal Callender han dissenyat dues coreografies amb les quals mostren un treball coreogràfic que aconsegueix connectar la societat actual i els gustos musicals del segle XXI amb els de fa més de 200 anys. El ballet, a més, comptarà amb la música en directe de l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i l'Orfeó Lleidatà.

Pla general de la roda de premsa de presentació de 'Dancing Vivaldi'
El PAR en Dansa estrena 'Dancing Vivaldi', una producció que girarà per sis teatres catalans | LleidaDiari.cat

 

Una música molt ballable perquè dona alegria

El director musical, Pedro Pardo, ha declarat en la roda de premsa d'aquest dijous que 'Dancing Vivaldi' és una «música molt ballable perquè dona alegria». «És una gran aposta perquè un ballet amb música en directe no és gaire habitual», ha afegit.

Per la seva banda, el coreògraf Jamal Callender ha explicat que és una producció molt especial. «Crec que la música parla per si mateixa, és molt agraït tenir música en directe per fer un ballet», ha apuntat. D'altra banda Rodolfo Castellanos, també coreògraf, ha explicat que és una producció «molt encoratjadora», ja que compta amb nois i noies de diferents parts del món que «en tan sols dos mesos han d'estar a l'escenari».

PAR en Dansa és un programa d'alt rendiment per a joves ballarins d'entre 15 i 25 anys que volen fer el salt a la vida professional. El programa consisteix en un treball intensiu de ballet de 40 hores setmanals i amb l'acompanyament de grans professionals de la dansa. Aquest és el segon curs que s'imparteix i compta amb 35 alumnes.


Comentaris

envia el comentari