Catalunya Diari

Arriba a Lleida l'obra «Mulïer», un espectacle de xanques que homenatja les dones amb dansa, poesia i moviment

De la companyia Maduixa, va ser estrenat a FiraTàrrega

Imatge de l'obra
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

La plaça d'Esteve Cuito del Teatre de l'Escorxador acull aquest divendres 8 de juny «Mulïer», un espectacle de la companyia valenciana Maduixa en el que cinc ballarines sobre xanques exploren els límits físics amb la dansa i l'equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. «Mulïer» fou guardonat l'any passat amb dos Premis Max com a millor espectacle de carrer i millor composició musical a més de rebre el Premi Umore Azoka al millor espectacle i el Premi Moritz 2016 de Fira Tàrrega.

Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat. La peça reivindica l'ésser salvatge i lliure que tota dona porta al seu interior, una naturalesa instintiva que les diferents civilitzacions s'han esforçat a domesticar al llarg de la història.

L'obra explora la identitat femenina a través del joc corporal, fent èmfasi en la imatge, la poètica visual i la narració per poder arribar a la sensibilitat de l'espectador. Dirigit per Joan Santacreu i direcció coreogràfica de Mamen Garcia, va ser estrenat a Fira Tàrrega el 2016 i es representarà a l'aire lliure. L'entrada és gratuïta.


Comentaris

envia el comentari