Catalunya Diari

Arriba a Lleida la primera edició del Pint of Science 2018, amb l'objectiu d'apropar la ciència als bars

Durant tres dies es podrà gaudir dels coneixements de diferents científics

Arriba a Lleida el festival Pint of Science 2018, amb l'objectiu d'apropar la ciència als bars els dies 14, 15 i 16 de maig. La trobada tindrà lloc al Cafè del Teatre amb un total de sis col·loquis i tres actuacions musicals als tres tres dies. Pint of Science 2018 proposa una trobada entre els investigadors i el públic en els bars en un total de 56 ciutats d'Espanya. La quarta edició segueix batent rècords amb 308 esdeveniments en 105 bars i la participació de 730 científics. En un llenguatge «comprensible i proper», els científics expliquen els seus treballs davant d'un auditori aliè a la comunitat científica, però amb un interès creixent en la investigació i les últimes novetats. L'ambient "relaxat" dels bars, on la conversa sorgeix amb facilitat, és «idoni» per parlar de ciència en temes distesos.

  

  

A Lleida, el 14 de maig es podrà gaudir de la conferència «Aquest verí que ens dóna la vida: l'oxigen», a càrrec d'Hugo Gonzalo, de l'Institut de Ciències de la Salut de Castella i Lleó, i «La força del subconscient», de Jorge Moya de la Universitat de Lleida. El 15 de maig Pau Montané, de la Universitat Politècnica de Catalunya, arribarà a Lleida de la mà de la conferència: «Per què aquí? Per què així? Evolució de la Terra». El mateix dia Romi Pena, de la Universitat de Lleida parlarà de «El millor dels porcs».

Finalment, el 16 de maig, la investigadora de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), M. Alba Sorolla, exposarà «Pensant amb l'intestí» i, Marina Laplana, de l'IRB Barcelona, ​​dirigirà la conferència «Els gens no ho són tot». Pel que fa a actuacions musicals es comptarà amb la participació d'Escorça, Tango amb Ànima Dominguez i Suites de Bach, de Marc Banyeres, respectivament.


Comentaris

envia el comentari