Catalunya Diari

Arriba a Lleida la segona edició de Cinemón Xic, cinema infantil que promou valors com l’amistat o la solidaritat

L’àrea de Drets Civils i Cooperació ha organitzat sessions matinals per als diumenges 22 i 29 d’octubre i 5 de novembre al Teatre Municipal de l’Escorxador

Imatge de la presentació de Cinemón Xic
Imatge de la presentació de Cinemón Xic | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha organitzat la 2a edició de Cinemón Xic, una iniciativa sobre cinema infantil en valors, que l'any passat va tancar amb èxit la primera experiència. El tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha presentat aquest dilluns el programa, fent palès la tradició a Lleida de cinema solidari, amb esdeveniments com Cinemón. Gómez ha explicat que Cinemón Xic fomenta la sensibilització a través del cinema per poder arribar al públic més jove i familiar de la ciutat. L'objectiu és aportar informació sobre temàtiques concretes d'una manera didàctica, engrescadora i pròxima, per motivar la gent d'una manera directa, a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla, portant a un desig de coneixement i estimulació crítica. 

El tinent d'alcalde ha comentat que amb aquesta segona edició és dóna continuïtat a aquest projecte anual, creant un espai de reflexió familiar i d'educació en valors, amb cinema adaptat a les característiques dels infants i per als infants. Enguany, el cicle programat inclou "Kirikú y las bestias salvajes", "La vida de Calabacín" i "Ponyo en el acantilado". Les sessions tindran lloc els diumenges, 22 i 29 d'octubre i el 5 de novembre, a les 11.15 hores, al Teatre Municipal de l'Escorxador, amb la presentació a cada sessió de Mags del Món.

"Kirikú y las bestias salvajes" (75') - Direcció: Michel Ocelot. L'avi, des del seu tron de la gruta blava, ens explica com Kirikú es converteix en jardiner, detectiu, terrissaire, comerciant, viatger i metge, i com el més petit i valent dels herois haurà de buscar dins seu per trobar el valor, l'astúcia i la generositat necessaris per triomfar sobre el mal. "La vida de Calabacín" (66') - Direcció: Claude Barras. Calabacín és un nen valent que després de perdre la seva mare ha d'ingressar en una llar d'acollida, on hi ha altres nens orfes de la seva edat. En un primer moment s'esforça per trobar el seu lloc en aquest medi nou i hostil. No obstant això, amb l'ajuda dels seus nous amics, aprèn a confiar, rep l'afecte que necessita i troba el veritable amor i una nova família.

 

"Ponyo en el acantilado" (100') - Direcció: Hayao Miyazaki. Sosuke, un noi de 5 anys, i la seva relació amb una princesa peix que anhela convertir-se en un ésser humà. Màgica versió del conte de "La Sireneta", amb una gran presència de la natura i de valors com la solidaritat, l'amistat i la responsabilitat. Cinemón Xic compta amb la col·laboració de Mags del Món i de Teleponent.


Comentaris

envia el comentari