Catalunya Diari

Arriba a Lleida 'Teia', un espectacle de circ inspirat en les falles del Pirineu

Aquests dies es troba fent residència artística al Teatre Municipal de l’Escorxador

Imatge de l'artista Júlia Farrero
Aquests dies es troba fent residència artística al Teatre Municipal de l’Escorxador | LleidaDiari.cat

Júlia Farrero presentarà al maig 'Teia' en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Un espectacle de circ, coproduït per FiraTàrrega, inspirat en la tradició pirinenca de les falles i que va ser guanyador de la beca de Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018, impulsada per la Plataforma Arts de Carrer.

La plaça d'Esteve Cuito serà l'escenari, el pròxim 30 de maig, a les 21.00 hores, d'aquest espectacle dirigit i interpretat per la lleidatana Júlia Farrero i que aquests dies es troba fent residència artística al Teatre Municipal de l'Escorxador.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'obra 'Teia' s'inspira en les falles pirinenques en un context rústic com a font d'inspiració i sorgeix d'un espectacle basat entre el moviment i el trapezi gràcies a un llenguatge simple i visual. A través del cos i la fusta i entre records familiars fa un homenatge a aquelles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra i convida l'espectador a gaudir, recordar i sentir-se part d'un ritual.

Júlia Farrero

Nascuda a Lleida, comença la seua formació en circ a Barcelona amb professors especialitzats en tècniques aèries i continua amb més implicació a Buenos Aires (Argentina) en diferents espais i escoles on treballa la dansa, l'aeri i altres tècniques de circ, en especial el trapezi fix. L'any 2011 va cursar a Barcelona a una escola de circ com especialista en trapezi fix, i segueix la seva trajectòria a Toulouse (França), on es forma amb artistes com Elodie Doñaque o Madlener Laine.

Interessada en la dansa i el moviment corporal, busca un llenguatge propi entre la tècnica i l'expressió corporal i d'aquí neix el seu número de trapezi 'Teia', que gira per diferents festivals de França, Catalunya i Espanya i que va guanyar la beca de Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018 impulsada per la Plataforma Arts de Carrer, que inclou entre altres el Festival Sismògraf, el Festival Lluèrnia i el Circ a la Plaça.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari