Catalunya Diari

Arriba a Lleida la XXI edició del Mercat de la Música

La Fira del Disc tindrà lloc aquest divendres i dissabte i estarà amenitzada amb un bon nombre de disc-jòqueis

Lleida acollirà aquest divendres i dissabte la XXI edició del Mercat de la Música, una cita anual on convergeixen diverses activitats relacionades amb el món de la música que gira, com sempre, al voltant de la seva activitat principal que és la Fira del Disc, punt de trobada de tots els col·leccionistes i melòmans on es ven, compra i canvia material discogràfic en tots els formats físics possibles. El Mercat manté el format de les últimes edicions amb 17 carpes d’exposició i de venda de material, un total de 90 metres lineals amb especial atenció al format vinil. La Fira comptarà amb sessions de DJs especialitzats de forma continuada, i tindrà lloc, com és habitual, davant la Catedral als carrers Major i Vila de Foix. El Mercat de la Música creix incorporant més concerts en directe al Cafè del Teatre. En concret, enguany n’hi haurà dos de reconegudes bandes internacionals, com són The Phantom Surfers des de Califòrnia, i The Link Quartet, des d’Itàlia.

Les activitats que integren el Mercat són les següents:
- Fira del Disc: Divendres de 16.00 a 21.00 hores i dissabte de 10.00 a 21.00 hores. Milers i milers de discs de vinil i CD a la venda, amb 17 expositors que venen des de diferents punts de l’Estat. Es podran trobar tant cotitzades peces de col·leccionista per al refinat busca-joies, com material comú per al simple melòman o algunes de les darreres novetats discogràfiques.

Dissabte per la tarda es presentaran noves reedicions de la part més pop, funk i disco que la rumba va tenir als anys 70, música altament apreciada per DJs d’arreu del món. Aquesta sèrie de reedicions inclou artistes com El Turronero, o més coneguts com Dolores Vargas “La Terremoto”, i són editades pel segell lleidatà Pharaway Sounds, subsidiari de Guerssen. La presentació serà amb una sessió del DJ Txarly Brown, el màxim especialista del gènere i autor de les notes informatives dels discs.

 

- Música en directe: Divendres 22, al Cafè del Teatre: THE PHANTOM SURFERS  (EUA, SurfRock). Possiblement la banda més divertida que hagi donat mai el gènere, són els reis absoluts del SurfTrash. Preu anticipada 10 euros, taquilla 12 euros. Dissabte 23, al Cafè del Teatre: THE LINK QUARTET  (Itàlia, Hammond funky-soul-jazz). Històrica formació italiana, un dels màxims exponents dels sons més groovies dels 60 i 70 amb l’orgue Hammond com a referència. Presentaran a Lleida el seu darrer llarga durada, 'Minimal Animal'. Preu anticipada 8 euros, taquilla 10 euros.

 

Venda d’entrades anticipades al Cafè del Teatre, a Grans Records, a Guerssen i online a Eventbrite.es. Ambdues nits, en acabar els concerts, hi haurà també sessions de disc-jòqueis al Pub Línia. Divendres amb el duet Chills & Fever, i el dissabte amb Cisko Kid.Comentaris

envia el comentari