Catalunya Diari

Arriba una nova edició de l'Arquitectour a Lleida

Els edificis que completen l'Arquitectour són l'Antiga Casa Cros (1925), l'Antiga Casa Victoriano Muñoz (1927), l'Antiga Casa Roch (1940-1947) i l'Estació del ferrocarril (1927)
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La rambla Ferran centrarà la cinquena edició de l'Arquitectour Lleida, rutes guiades gratuïtes per edificis habitualment no visitables de la ciutat, organitzat per la Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Enguany, la iniciativa es concentrarà en un sol dia, dissabte, 19 d'octubre, i obrirà les portes de quatre edificis.

 

L'objectiu de la ruta és també «donar a conèixer als participants l'evolució històrica de la rambla i entendre com s'ha configurat urbanísticament la ciutat», ha explicat el president de la Demarcació de Lleida del COAC, Víctor Pérez-Pallarès, en roda de premsa, aquest dilluns, 7 d'octubre, Dia Mundial de l'Arquitectura.

 

 

Els edificis de la ruta

En aquest sentit, els arquitectes municipals encarregats dels darrers arranjaments de la rambla Ferran, Francesc Arola i Carles Sáez, seran dos dels guies en un dels punts de la ruta. Els edificis que completen l'Arquitectour són l'Antiga Casa Cros (1925), l'Antiga Casa Victoriano Muñoz (1927), l'Antiga Casa Roch (1940-1947) i l'Estació del ferrocarril (1927).

 

D'altra banda, el vocal de Cultura de la Junta de la Demarcació de Lleida del COAC, Ramon Llobera, ha destacat que «tot i que ens ha estat impossible entrar a la Meta i els Docs, els podrem veure en alçada des del terrat de l'Estació del ferrocarril i s'explicarà la seva història i detalls arquitectònics atès que són dos dels edificis més rellevants del patrimoni industrial de la ciutat».

 

Pérez-Pallarès ha explicat també que «no és casual que el punt de trobada i l'espai on es durà a terme el MiniArquitectour sigui l'Escola Camps Elisis». Ha recordat que aquest centre forma part del projecte Magnet, emmarcat en el programa ArquiEscola, el programa educatiu d'arquitectura del COAC, un projecte curricular i transversal a totes les matèries per apropar l'arquitectura a partir de les noves estratègiques pedagògiques d'ensenyament significatiu i treball per projectes. «Molts docents s'han interessat en l'Arquitectour i en incorporar les visites en el projecte», ha detallat.

 

Tornarà a comptar amb el MiniArquitectour

Després de l'èxit de les passades edicions, l'Arquitectour d'enguany tornarà a comptar amb el MiniArquitectour, una activitat guiada i dirigida per arquitectes amb l'objectiu d'apropar l'arquitectura als més petits, que tindrà lloc el mateix dissabte, 19 d'octubre, al recinte de l'Escola Camps Elisis, i que tindrà la mateixa durada que les visites, és a dir, de 10 a 13.30 h, amb inscripció prèvia.

 

A més, amb la col·laboració enguany del col·lectiu Igers Pla, s'organitzarà un Instawalk seguint la ruta de l'Arquitectour, per a tots aquells que estiguin interessats en la fotografia d'arquitectura. En el marc de l'Arquitectour, divendres, 18 d'octubre a les 19.30 h, s'organitzarà a la sala d'actes de la Demarcació de Lleida del COAC l'Arquitectour Debat amb la conferència 'La disciplina de l'existent', a càrrec de Flores & Prats Arquitectes.

 

Flores & Prats és un estudi d'arquitectura de Barcelona dedicat a la confrontació de la teoria i la pràctica acadèmica amb l'activitat projectual i constructiva. Després d'una llarga col·laboració en l'estudi d'Enric Miralles, Ricardo Flores i Eva Prats desenvolupen una carrera on la investigació ha estat sempre lligada a la responsabilitat de fer i construir. Han treballat en la rehabilitació d'estructures en desús, amb la participació veïnal en el disseny d'espais públics urbans, i en habitatges socials i la seva capacitat per crear comunitat.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari