Catalunya Diari

Arriba una nova edici贸 de l'Arquitectour a Lleida

Els edificis que completen l'Arquitectour s贸n l'Antiga Casa Cros (1925), l'Antiga Casa Victoriano Mu帽oz (1927), l'Antiga Casa Roch (1940-1947) i l'Estaci贸 del ferrocarril (1927)
Imatge de la presentaci贸 | LleidaDiari.cat

La rambla Ferran centrar脿 la cinquena edici贸 de l'Arquitectour Lleida, rutes guiades gratu茂tes per edificis habitualment no visitables de la ciutat, organitzat per la Demarcaci贸 de Lleida del Col路legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Enguany, la iniciativa es concentrar脿 en un sol dia, dissabte, 19 d'octubre, i obrir脿 les portes de quatre edificis.

 

L'objectiu de la ruta 茅s tamb茅 芦donar a con猫ixer als participants l'evoluci贸 hist貌rica de la rambla i entendre com s'ha configurat urban铆sticament la ciutat禄, ha explicat el president de la Demarcaci贸 de Lleida del COAC, V铆ctor P茅rez-Pallar猫s, en roda de premsa, aquest dilluns, 7 d'octubre, Dia Mundial de l'Arquitectura.

 

 

Els edificis de la ruta

En aquest sentit, els arquitectes municipals encarregats dels darrers arranjaments de la rambla Ferran, Francesc Arola i Carles S谩ez, seran dos dels guies en un dels punts de la ruta. Els edificis que completen l'Arquitectour s贸n l'Antiga Casa Cros (1925), l'Antiga Casa Victoriano Mu帽oz (1927), l'Antiga Casa Roch (1940-1947) i l'Estaci贸 del ferrocarril (1927).

 

D'altra banda, el vocal de Cultura de la Junta de la Demarcaci贸 de Lleida del COAC, Ramon Llobera, ha destacat que 芦tot i que ens ha estat impossible entrar a la Meta i els Docs, els podrem veure en al莽ada des del terrat de l'Estaci贸 del ferrocarril i s'explicar脿 la seva hist貌ria i detalls arquitect貌nics at猫s que s贸n dos dels edificis m茅s rellevants del patrimoni industrial de la ciutat禄.

 

P茅rez-Pallar猫s ha explicat tamb茅 que 芦no 茅s casual que el punt de trobada i l'espai on es dur脿 a terme el MiniArquitectour sigui l'Escola Camps Elisis禄. Ha recordat que aquest centre forma part del projecte Magnet, emmarcat en el programa ArquiEscola, el programa educatiu d'arquitectura del COAC, un projecte curricular i transversal a totes les mat猫ries per apropar l'arquitectura a partir de les noves estrat猫giques pedag貌giques d'ensenyament significatiu i treball per projectes. 芦Molts docents s'han interessat en l'Arquitectour i en incorporar les visites en el projecte禄, ha detallat.

 

Tornar脿 a comptar amb el MiniArquitectour

Despr茅s de l'猫xit de les passades edicions, l'Arquitectour d'enguany tornar脿 a comptar amb el MiniArquitectour, una activitat guiada i dirigida per arquitectes amb l'objectiu d'apropar l'arquitectura als m茅s petits, que tindr脿 lloc el mateix dissabte, 19 d'octubre, al recinte de l'Escola Camps Elisis, i que tindr脿 la mateixa durada que les visites, 茅s a dir, de 10 a 13.30 h, amb inscripci贸 pr猫via.

 

A m茅s, amb la col路laboraci贸 enguany del col路lectiu Igers Pla, s'organitzar脿 un Instawalk seguint la ruta de l'Arquitectour, per a tots aquells que estiguin interessats en la fotografia d'arquitectura. En el marc de l'Arquitectour, divendres, 18 d'octubre a les 19.30 h, s'organitzar脿 a la sala d'actes de la Demarcaci贸 de Lleida del COAC l'Arquitectour Debat amb la confer猫ncia 'La disciplina de l'existent', a c脿rrec de Flores & Prats Arquitectes.

 

Flores & Prats 茅s un estudi d'arquitectura de Barcelona dedicat a la confrontaci贸 de la teoria i la pr脿ctica acad猫mica amb l'activitat projectual i constructiva. Despr茅s d'una llarga col路laboraci贸 en l'estudi d'Enric Miralles, Ricardo Flores i Eva Prats desenvolupen una carrera on la investigaci贸 ha estat sempre lligada a la responsabilitat de fer i construir. Han treballat en la rehabilitaci贸 d'estructures en des煤s, amb la participaci贸 ve茂nal en el disseny d'espais p煤blics urbans, i en habitatges socials i la seva capacitat per crear comunitat.

Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

 

Tamb茅 et poden interessar...Comentaris

envia el comentari