Catalunya Diari

Arriba una nova edició del concurs literari lleidatà Hipatia d'Alexandria

El guardó vol de promoure la reflexió sobre temes que preocupen la societat

Imatge del cartell de l'esdeveniment
El guanyador s'emportarà 300 euros | LleidaDiari.cat

L'associació Anim de Lleida ha convocat la 12a edició del Cibercertamen de contes Hipatia d'Alexandria, guardó que enguany estarà dedicat a la despoblació en el món rural.

Amb una dotació de 300 euros, el cibercertamen de relats Hipatia té l'objectiu de promoure la reflexió sobre temes que preocupen la societat (el 2018 el tema triat va ser la vellesa, la pobresa i la solitud, mentre que el 2019 es va centrar en la gestació subrogada). El termini per presentar les obres finalitza el 18 de juliol i els participants poden enviar els contes en castellà o català a animcontacta@gmail.com.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En l'onzena edició el tema triat va ser la gestació subrogada

Pel que fa al tema d'enguany, Anim sosté que «moltes persones que viuen en pobles amb una població molt envellida, a més de patir una evident manca de recursos i serveis, se senten abandonades i soles, i més si són persones grans».

Cal recordar que en l'onzena edició del guardó, en la qual el tema triat va ser la gestació subrogada, la guanyadora del primer premi fou la psicòloga navarresa Estefanía Tosar Chávez amb el conte '¿A dónde vas cuando te vas y te he perdido?', un relat en format de diari sobre l'embaràs per un xec que deixa d'interessar-li a la protagonista quan el que li comença a importar és saber on és el nadó que va portar en el seu ventre. En aquella edició 'Rita, com la jaibor, pero sin intolerancias', de l'argentí Francisco Javier Boffi, va ser el primer conte finalista, i Entrevistada GS5. sesión 2, de Candela Balbacid Muñoz, el segon.


Comentaris

envia el comentari