Catalunya Diari

Arriba 'Pell de llarinté, cua de tiré', espectacle per al públic familiar al CaixaForum Lleida

La Companyia Jove Espai Àfrica-Catalunya ens presenta un relat que s’inspira en un conte africà recollit pel rondallaire senegalès Koumera Dlakhaby

Imatge de l'obra
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

'Pell de llarinté, cua de tiré' es presenta aquest dissabte i el proper 18 de novembre al CaixaForum de Lleida. Es tracta d'una història basada en un conte mandinga adaptat al llenguatge teatral pel director Moisès Maicas, amb la dramatúrgia d'Anna Soler Horta, qui també ha escrit la lletra de les cançons. L'escenografia, la música, la dansa, la interpretació i la narració s'alien en aquest espectacle que, entre altres coses, esdevé una al·legoria de les festes de celebració del naixement i dels noms —l'equivalent al bateig— del poble mandinga. Però sobretot ens mostra com aquestes tradicions, que potser no són tan llunyanes, coincideixen amb les nostres en conceptes i emocions que, al cap i a la fi, també són universals.

  

'Pell de llarinté, cua de tiré' narra la història de la Kumbà i en Mamadou, que viuen en un petit poblat de la selva, al Senegal. A punt de ser pares, estan tan il·lusionats que faran el que sigui per complaure el seu nadó, com ara perseguir un lleó o la reina de les girafes. El conte és una al·legoria de les festes del naixement i dels noms dels mandinga. Tots els ingredients que el componen (festa, ball, alegria, naixement, cacera) es reflecteixen en aquest espectacle, que combina el fons fantàstic de la rondalla del conte i la realitat encara vigent avui de l'ètnia en el seu hàbitat tradicional. El preu de l'activitat és de sis euros i els més petits han d'anar acompanyats d'un adult per a poder gaudir de l'espectacle.


Comentaris

envia el comentari