Catalunya Diari

Arriba una 2a temporada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae a Lleida

En el marc de la programació de LaTemporada Lleida, l’OCM interpretarà la Tità de Mahler, la Pastoral de Beethoven i la Gran Missa de Mozart

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae ha presentat la seva 2a temporada estable a l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. La directora de l'Auditori, Puri Granados, acompanyada del director artístic de l'OCM, Tomàs Grau, han presentat els tres programes que s'interpretaran aquesta temporada.

Per inaugurar la temporada, l'OCM interpretarà, el 26 d'octubre, la majestuosa Tità de Mahler i el Concert per a violí de Mendelssohn amb el concertino de l'Orquestra del Concertgebouw d'Amsterdam, Liviu Prunaru, interpretant el Concert per a violí i orquestra de Mendelssohn. Considerat 'el més clàssic de tots els romàntics'. 

Mendelssohn inclogué en aquest concert algunes novetats

Mendelssohn inclogué en aquest concert algunes novetats que compositors posteriors van prendre com a exemple: és el violí i no l'orquestra qui introdueix el tema inicial del primer moviment, la cadena no es troba al final sinó abans de la reexposició i, a més, el solista també exerceix d'acompanyant de l'orquestra en moltes ocasions. A la segona part, Tomàs Grau ja en solitari al capdavant de l'OCM dirigirà la Simfonia Tità de Mahler. Tot i estar inspirada en l'obra de Jean Paul titulada 'Tità', no es tracta d'un poema simfònic sinó d'un reflex de les emocions, l'humor i el drama que el compositor visqué en llegir la novel·la.

El 24 de gener el mestre Gábor Takács-Nagy s'embarcarà en la Simfonia núm.6 de Beethoven, l'anomenada 'Pastoral' a l'estar influenciada pel Retrat musical de la natura del compositor Justin Heinrich Knecht i intenta reflectir el mateix -camp; rierol, ocells; pastors; tempesta; goig i agraïment-, però de forma diferent. En aquest especial concert, també podrem gaudir del Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Txaikovski amb el pianista Daniel Kharitonov.

El públic gaudirà de la Gran Missa en Do menor de Mozart

Per cloure la temporada, el 21 de març, el públic gaudirà de la Gran Missa en Do menor de Mozart amb el Cor Lieder Càmera dirigida pel mestre Salvador Mas. Escrita els anys 1782 i 1783, rep aquest nom perquè adopta les característiques de la missa solemnis o napolitana que, influenciada per l'òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i hi introdueix àries virtuosístiques. Un concert que anirà precedit per la Suite Orquestral núm. 1 de Bach, que forma part d'un conjunt de quatre suites que foren escrites durant l'anomenat 'període de Lepizig' (1723-50) i consta de 6 danses precedides per una obertura.

Segons ha explicat Grau, la programació de la 2a temporada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae a l'Auditori Enric Granados de Lleida «pretén fer-nos viatjar per les nostres pròpies emocions a través d'un repertori que va des del segle XVIII fins al segle XXI i que constarà de concerts, simfonies, música sacra i altres obres orquestrals. Els directors i solistes que ens acompanyaran provaran d'agitar la nostra ànima per tal que el pas del temps no esborri aquesta experiència única i intransferible que és assistir a un concert en directe».

Les entrades es poden adquirir al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles de l'Auditori, Teatre de l'Escorxador i Teatre de la Llotja i a l'oficina de Turisme de Lleida. El preu és de 30 €, la general, i 69 € l'abonament per als 3 concerts.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari