Catalunya Diari

La Setmana Surrealista inunda les xarxes de CaixaForum

L’origen del terme surrealisme centrarà part dels continguts de la primera jornada

Cartell de l'esdeveniment
Arriba la Setmana Surrealista a CaixaForum | CaixaForum

CaixaForum ha inaugurat la Setmana Surrealista, que preveu una programació especial de continguts digitals per la setmana vinent sumant-se d'aquesta forma a la campanya #JoEmQuedoACasa.

Després del tancament de centres a causa de la crisi del coronavirus i amb l'objectiu de seguir difonent la cultura, la Fundació "la Caixa" ha llançat una línia especial de continguts digitals a les seves xarxes socials, al fil de l'exposició Objetes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020, inaugurada recentment a Barcelona. L'arquitecte Juli Capella i l'il·lustrador Sergio Mora són els encarregats de donar la benvinguda a la Setmana Surrealista, que posarà del revés les xarxes dels canals oficials de Twitter, Instagram i Facebook dels centres culturals de la Fundació "la Caixa", aprofundint en les relacions d'anada i tornada entre art i disseny.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Capella escull a un vídeo, a tall de pròleg

Capella escull a un vídeo, a tall de pròleg, una de les peces de l'exposició: la làmpada Porca Miseria!, d'Ingo Maurer. Descriu aquesta peça com un conjunt de plats explotant a l'espai, l'aspecte de la qual considera apoteòsic, ja sigui oberta com apagada. Per la Setmana Surrealista també desfilaran els antecedents artístics del moviment que va fundar André Breton i un vídeo que abordarà la mirada específica de Juli Capella sobre l'àmbit del disseny.

A més a més, es desvetllaran curiositats d'obres de l'exposició com és el cas de Bust de dona retrospectiu, de Salvador Dalí, a través de la directora de la Fundació GalaSalvador Dalí, Montse Aguer. Seguint l'esperit de l'exposició, coorganitzada per la Fundació "la Caixa" i el Vitra Design Museum, la Setmana Surrealista parlarà dels Somnis de la modernitat, d'Imatge i arquetip, de la relació entre Surrealisme i erotisme i del Pensament salvatge.

Una llista amb recomanacions musicals posarà la Banda Sonora d'aquesta setmana especial, que convidarà als usuaris a compartir els seus objectes de desig o bé els objectes més surrealistes de les seves respectives llars.


Comentaris

envia el comentari