Catalunya Diari

Arriba la sisena edició del Festival Circ Picat d'Alpicat amb un cartell de luxe

Les companyies Les quat’fers en l’air i Jambo Brothers, caps de cartell d’una edició que manté el format de tres dies d’espectacles

Imatge del Circ Picat 2018
Imatge del Circ Picat 2018 | LleidaDiari.cat

Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu d'Alpicat ja té a punt tots els detalls de cara a la seva sisena edició, que se celebrarà del 28 al 30 de juny d'enguany amb un cartell de veritable luxe. En aquesta nova edició, Circ Picat repeteix el format de tres dies d'espectacles en lloc de dos, una ampliació que va endegar l'any passat i que ha vingut a refermar el certamen com un festival de referència dins el món del circ en l'àmbit català i estatal.

També es mantindran les apostes per un públic familiar, per la qualitat dels serveis que s'ofereixen als visitants i pels espectacles de nivell, tot plegat acompanyat de tallers, exposicions i food trucks i en tretze espais diferents. Pel que fa a les companyies participants, seran un total de 22.

Els caps de cartell

Els caps de cartell seran la companyia francesa Les quat'fers en l'air, amb l'espectacle 'Gravir', que després de recórrer nombrosos festivals a Europa arribarà a Circ Picat per fer gaudir de la tècnica del trapezi amb molt d'humor, i una companyia de Kènia, Jambo Brothers, que actuarà per primera vegada a l'Estat espanyol amb 'Men in black', un espectacle que combina acrobàcia, tècnica i molta energia.

De les companyies lleidatanes, sobresurten Campi qui Pugui, nominada als premis Max de Teatre 2019, amb l'espectacle 'Manneken's piss', que es podrà gaudir en dues jornades; la força i l'energia dels segarrencs Sound de Secà, amb un espectacle de percussió, música i dansa titulat 'Emoriô'; la tendresa del Pallasso Tortellini, que amb només 16 anys s'està fent un nom en l'escena i que durà a Circ Picat l'espectacle 'En els núvols', que va estrenar al Festival Buffff d'Alcoletge.

Llarga llista de companyies catalanes i estatals

Pel que fa a la resta de companyies catalanes i estatals, destaquen Pep López, La Tresca i la Verdesca, La Guasa Circo Teatro, Javier Aranda, Ortiga, Javier Ariza i Edu Manazas, tots ells amb propostes força diferents i variades. Tampoc cal no oblidar els mataronins Nom Provisional i els madrilenys Kanbahiota, ni la tècnica de les baldufes de la companyia Penélope y Aquiles, com tampoc l'espectacle de nit per a tots els públics amb humor i mim de Punt Moc, i l'espectacle de clown de La Bella Tour, que ha viatjat arreu d'Europa.

En aquesta edició, també es tindrà molt en compte els petits espectadors, sempre fidels a Circ Picat, on podran gaudir dels francesos En votre compagnie, que presentaran 'Le cirque des eléphants', un espectacle de titelles, i dels catalans El Pájaro Carpintero, que captivaran petits i grans amb un espai de joc lliure i experimentació. També es podrà gaudir d'actuacions de caràcter més local, com les que protagonitzaran l'Escola de Dansa i l'Escola de Música d'Alpicat, o els tallers de circ del Harri i Txancleta.

Pel que fa al cartell d'aquesta sisena edició, és obra de la dissenyadora Xenia Charles. La imatge representa una malabarista i equilibrista. El festival està organitzat per l'Ajuntament d'Alpicat i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Lleida. Podeu consultar la programació i tots els detalls al web del Festival Circ Picat, completament renovada, que trobareu a https://www.circpicat.cat.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari