Catalunya Diari

Arriba la vuitena edició del Premi literari 'Històries Vives del Segrià'

Els premis dels relats curts guanyadors van dels 250 als 650 euros

Imatge del cartell del concurs de relats del Segrià
El Consell Comarcal del Segrià convoca el seu 8è Premi literari "Històries Vives del Segrià" | LleidaDiari.cat

Amb l'objectiu de fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca del Segrià a través de la narrativa, així com descobrir escriptors i escriptores emergents, l'Àrea de Cultura de l'ens comarcal convoca la vuitena edició del concurs de narració curta, que compta amb molt bona acceptació per part dels amants de l'escriptura i els relats curts vinculats al Segrià.

Els originals es podran presentar fins al 21 d'abril del 2021, en format paper o digital i han de referir-se a la comarca o bé els seus municipis i s'han de fonamentar en fets i esdeveniments versemblants. En aquest sentit, es pot acompanyar el relat amb la presentació de qualsevol referència de suport a l'esdeveniment com retalls de diari o fotografies.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'obra guanyadora s'endurà un premi de 650 euros

L'obra guanyadora s'endurà un premi de 650 euros i també hi ha previst un accèssit de 250 euros. Les dues obres premiades, conjuntament amb les històries finalistes seleccionades pel jurat formaran part de la publicació que el Consell Comarcal del Segrià edita cada dos anys i que ja compta amb una col·lecció de 5 llibres.

Poden participar-hi totes les persones a partir de 16 anys que presentin una obra inèdita, d'un sol autor o autora, amb una extensió màxima de 10 pàgines amb el format i la tipografia que es detallen a les bases del premi, publicades a la pàgina web del Consell Comarcal del Segrià www.segria.cat. El jurat està format per persones relacionades amb el món de la llengua i la literatura catalanes i per representants del Consell Comarcal del Segrià.

Fins ara s'ha comptat amb la col·laboració d'escriptores com Marta Alòs i Montse Sanjuan, el poeta Eduard Batlle, la impulsora de l'escola d'escriptura de Lleida, Núria Serrate i les tècniques del Consorci per a la Normalització Lingüística de Lleida. En les edicions anteriors, les persones membres del jurat han destacat la creixent qualitat dels relats participants.


Comentaris

envia el comentari