Catalunya Diari

L’Associació de Moros i Cristians celebra el Mig Any Fester

La Seu Vella acull l’acte que marca el nou curs fester amb un concert Ilerband i acaba amb una desfilada pel claustre

L'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida ha celebrat aquest diumenge a la Seu Vella el Mig Any Fester, un acte protocol·lari dins el calendari fester en el qual es fa el relleu de l'honor i la representació dels que han estat capitans i càrrecs durant l'any.

Enguany, però, com ja es va anunciar es mantindran els capitans i tots els càrrecs de les comparses per tercer any consecutiu. Aquests càrrecs de representació es van escollir el novembre de 2019 i la pandèmia ha impedit que es puguin desenvolupar i celebrar amb normalitat. A l'acte han assistit el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida i fester Paco Cerdà i el regidor de Cultura de la Paeria i diputat provincial, Jaume Rutllant, que s'ha mostrat animats i convençut que l'any vinent es podrà celebrar la Festa de Moros i Cristians amb total normalitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Paco Cerdà també ha animat els músics de l'Ilerband, que han posat música a l'acte, a compondre més marxes i així ampliar el repertori de música pròpia de la Festa de Moros i Cristians de Lleida.

 

Motor cultural

Per la seva part, Jaume Rutllant, que ha intervingut en representació de la Diputació de Lleida, ha elogiat l'Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, a la que ha qualificat de «motor cultural» i d'entitat potent que malgrat les restriccions per la Covid-19 s'ha esforçat a organitzar i celebrar amb èxit diverses activitats. En aquest sentit, Rutllant ha destacat la recent Trobada d'Ambaixades de la UNDEF de la setmana passada.

En el seu torn, el president de l'entitat festera, Josep Lluís Gázquez, ha explicat que tot i que es manté la incertesa sobre el futur de la pandèmia, confia poder celebrar el 2022 una Festa de Moros i Cristians amb plena normalitat i ha agraït als capitans, als càrrecs de les comparses i als festers la confiança en l'associació i el suport en les activitats que s'han pogut celebrar.

El Mig Any Fester ha comptat amb una nombrosa presència de públic que gairebé ha omplert la nau central de la Seu Vella i amb la destacada participació d'Ilerband, la banda de carrer de Lleida integrada dins la Banda Municipal de la Ciutat de Lleida, encapçalada pel seu director, José Bretos. També han assistit al Mig Any Fester el sotsdelegat del Govern estatal a Lleida, José Crespín; el regidor de la Paeria José María Córdoba i els autors dels textos de les Ambaixades, Mireia González, i de la Batalla, Pep Tort.

Els capitans de les tropes mores i cristianes han refermat el seu compromís pel nou curs que ara comença amb un breu parlament que acaba amb el lema de la Festa: «Per la festa de moros i cristians i per Lleida, sempre». Finalment, càrrecs, banda i públic han desfilat pel claustre de la Seu Vella abans de tancar l'acte.


Comentaris

envia el comentari