Catalunya Diari

Una cinquantena de músics estrenen 'La Rambla', la cançó dedicada a les víctimes dels atemptats terroristes

‘Músics per la Rambla’ s’han unit per gravar una cançó en homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Una cinquantena de músics sota el nom ‘Músics per la Rambla’s’han unit per gravar ‘La Rambla’, una cançó en homenatge a les víctimes dels atemptats que es van produir fa gairebé un any —el passat 17 d’agost del 2017— a Barcelona i a Cambrils en mans del terrorisme jihadista, causant la mort de 16 persones i més de cent ferits.

«Hem intentat reconvertir aquest dolor en alguna cosa bonica, per transmetre bones sensacions i amor», ha dit l’autor de la peça Dani Galiot. I és que es tracta d’un tema que clama «la Rambla és molt més del que es veu» en forma de rumba fusionada amb elements de jazz, rap i candombre amb detalls aràbics, i interpretada en català, castellà, anglès, àrab, portuguès i kombe, en què s’adapta una cançó que Galiot va compondre l’any 2003, però que mai va ser enregistrada.

Un homenatge a totes les víctimes del terrorisme

El 18 d'agost del 2017 —un dia després dels atemptats—, el músic resident a Terrassa va decidir compartir a les xarxes socials un assaig del tema gravat a un barracó i com que «es va fer viral molt ràpid i tothom se la va fer seva. Vaig pensar que havíem de fer-ne alguna cosa més gran». No obstant això, Galiot puntualitza que tot i que «aquesta cançó està dedicada en concret a les víctimes d'aquell dia», també ho és per a «totes les altres víctimes del terrorisme». 

Així doncs, i a partir d’aquí, Galiot va contactar amb el seu productor, Marc Botell, i entre els dos van començar a vestir el projecte «sense saber si seríem sis o vint-i-vuit». De fet, assegura que «els primers cantants que participaven a 'La Rambla' gravaven una estrofa sencera perquè no sabíem quants músics hi participarien».

El seu granet de sorra

Finalment, un total de 50 músics han participat en el projecte, entre els quals hi ha Sara Pi, Litus, The Sey Sisters, Marga Mbande, Desiree Diouf o Rumba Tres, l'única formació purament rumbera de tot el conjunt. «La majoria fem pop o rock i la rumba ens era una mica estranya», ha dit Galiot.

Una miscel·lània musical que «és com anar caminant per la Rambla de dalt a baix», ha dit el músic Jofre Bardagi. La cançó s'inclou en l'onada de solidaritat i de rebuig al racisme que es va produir després dels atacs. «És la nostra ciutat i hem de seguir trepitjant aquest passeig sense por», ha afegit. 

Així doncs, i de la mateixa manera que la gent va sortir al carrer a deixar flors i poemes, aquesta cinquantena de músics han volgut «posar un granet de sorra», com ha dit la cantant Sara Pi. 


Comentaris

envia el comentari