Catalunya Diari

Èxit de participació a les Festes de la Tardor

Èxit de participació a les Festes de la Tardor| Redacció - Fotografia: @flarrosaL’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha fet balanç de les Festes 2013 i ha assenyalat la gran participació que han gaudit tots els actes programats. El paer en cap ha destacat especialment l’èxit de públic en les revetlles populars, la gran nit del foc i la gran diada castellera que va tenir lloc diumenge a la plaça Paeria, així com en les diferents actuacions dels esbarts dansaires, el festival de bandes de música i en l’activitat teatral que s’ha dut a terme tant a la Llotja com en el Teatre de l’Escorxador, entre d’altres.

L’alcalde ha recordat que les Festes de la Tardor "posen el focus en la cultura i per això constitueixen una gran oportunitat per a la promoció de les entitats locals de cultura i els seus diferents vessants: arts plàstiques, música, arts escèniques... Crec que les Festes de Tardor han respost a l’interès que han despertat entre els ciutadans i ciutadanes".

El pregó de l’escriptor Vidal Vidal va donar el tret de sortida el passat divendres a la Festes de la Tardor de Lleida, que han ofert més de 100 actes. El pressupost de les Festes d’aquest any ha estat de 120.000 euros.

Entre les activitats que han aplegat un major nombre de públic, les tres revetlles, la Nit de Foc amb els diables, la desfilada de tots els elements de cultura popular presidits pel Marraco, els Gegants i els Capgrossos, la Diada Castellera i les activitats per als infants. Un any més, amb les Festes de la Tardor es consolida la cita amb les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella, i també han comptat amb una elevada participació les jornades obertes al Patrimoni de Lleida amb visites a la Seu Vella, el Museu de l’Aigua o el Museu Roda Roda. La nova cursa de Sant Miquel, que s’ha celebrat aquest any per primer cop, ha comptat amb 400 atletes inscrits.


Comentaris

envia el comentari