Catalunya Diari

Balaguer dedica un espectacle literari i musical a Teresa Pàmies

Balaguer dedica un espectacle literari i musical a Teresa Pàmies| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Es tracta d’un espectacle construït a partir d’extractes de la seva extensa bibliografia i de les seves peces musicals predilectes, i interpretat per quatre actors, cinc cantants i dos músics, segons ha explicat avui l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, el regidor de Cultura, Miquel Aige, i dos representants del col·lectiu Bada-Pas, Mireia Prats i Enric Arquimbau.  
 
Arquimbau ha explicat que "han escollit aquells textos que millor recullen la seva trajectòria vital", tot i que ha reconegut la dificultat a l’hora de fer la tria a causa de la seva "extensa i magnífica obra". Així mateix, ha dit que Pàmies era una gran melòmana, i que les composicions musicals que acompanyaran l’espectacle són les que ella cita als seus llibres. El col·lectiu treballa en aquest espectacle des del mes d’agost. 
 
Per la seva banda, Aige ha afegit que el mateix dissabte a les 12.00 hores es descobrirà una placa commemorativa a la casa on va néixer, situada davant del casal Lapallavacara, on durant tot el cap de setmana es podrà veure una exposició sobre la seva obra. Els actes del cap de setmana es completaran amb la lectura de fragments de la seva obra a través de les ones de Ràdio Balaguer.
 
Durant la setmana vinent, alumnes dels instituts i centres concertats de la ciutat radiaran textos de Teresa Pàmies. "Amb aquesta iniciativa no només volem divulgar l’obra entre els balaguerins, sinó també apropar-la als més joves", ha dit Aige.   
 
Finalment, l’alcalde ha recordat la vessant lluitadora de Teresa Pàmies. "Va lluitar per la llibertat d’un país sotmès a una dictadura i per la igualtat entre dones i homes", ha assenyalat, tot indicant que aquest és "un acte més que merescut". Així mateix, ha agraït la col·laboració a tots els ciutadans que han aportat propostes per fer l’homenatge i ha obert la porta a dedicar un carrer o plaça a l’escriptora tan bon punt es facin noves urbanitzacions. 


Comentaris

envia el comentari