Catalunya Diari

'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos', arriba a l'Escorxador de Lleida

L’actriu lleidatana Aitana Giralt llegirà el missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre que enguany ha escrit el dramaturg cubà Carlos Celdrán

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Teatre Municipal de l'Escorxador acull aquest divendres, 29 de març, a les 21.00 hores, l'obra 'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos' produïda per la companyia de teatre José y sus Hermanas. Es tracta d'un espectacle col·lectiu que mostra els sentiments d'una nova generació davant els rastres del franquisme. Prèviament, LaTemporada Lleida ha programat la lectura, a càrrec de l'actriu lleidatana Aitana Giralt, del missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre 2019, escrit enguany pel dramaturg cubà Carlos Celdrán.

'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos' és una obra carregada de joventut, de música, que lluita contra la impotència a la qual els aboca aquesta societat i els seus dirigents; qui som i com vivim després de quaranta anys de Dictadura a Espanya. Quin és el sentiment dels joves davant els rastres del franquisme? Una nova generació davant el repte d'analitzar la memòria històrica d'aquest país. Estructures polítiques, arquitectòniques, històriques, lingüístiques, mentals, emocionals i, fins i tot, filosòfiques. Tota la informació i venda d'entrades al web de la LaTemporada.

L'artista Joaquín Ferrer fusiona a Lleida l'art de la pintura amb la música

L'artista Joaquín Ferrer Guallar, més conegut com a Feguars, inaugurarà el pròxim 4 d'abril a les 19.30 hores de la tarda la seva exposició de pintura 'Instants' a la galeria Le Petit Atelier, ubicada al carrer Amsterdam número 4 de Lleida. Ferrer defineix la seva pintura com una abstracció geomètrica. Des de fa més de dues dècades, explica, tots els seus quadres es basen en la música i en obres clàssiques com 'El Matí' de Grieg, o 'Música Aquàtica' de Haendel.

En relació a les bandes sonores de pel·lícules, l'artista s'ha inspirat amb 'Over the rainbow', tema de la pel·lícula de 1939 'El Mag d'Oz' interpretada per Judy Garland, 'Carros de Foc', de Vangelis, i 'Gabriel'S Oboè', d'Ennio Morricone de la pel·lícula 'La Missió'. Finalment, destaca cançons i cantautors com Luis Eduardo Aute amb 'Queda la música' o 'Sense el teu batec', 'Festa', 'Balada de Tardor' i 'Mediterrània", de Joan Manuel Serrat, així com 'Imagine', de John Lennon, i 'De què parles, havanera', cançó interpretada per Carlos Cano i Marina Rosell.

Quadres que connecten amb música gràcies a un codi QR

És tal la relació de les seves obres amb la música, que els espectadors poden escoltar mitjançant un codi QR i els seus telèfons mòbils la música que es desprèn de cada quadre. En aquest punt, explica Ferrer «s'uneixen la música, la poesia i la pintura al mateix temps». A la pàgina web de l'autor es poden apreciar més de 60 obres, totes elles, pintades amb la cura i la inspiració que caracteritza a Ferrer.


Comentaris

envia el comentari