Catalunya Diari

La Banda Simfònica de l'ESMUC irromp a l'Auditori de Lleida

El concert s'emmarca dins del cicle de Grans Conjunts, que mostra la tasca docent de l'ESMUC arreu de Catalunya

Banda ESMUC
Imatge de la Banda | LleidaDiari.cat

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta a l'Auditori Enric Granados de Lleida un concert de la Banda Simfònica, que interpretarà obres de dos dels compositors més rellevants i transcendents del segle XX: Stravinski i Messiaen. L'actuació, que tindrà lloc el 23 de gener a les 20.00 hores, s'emmarca dins del cicle de Grans Conjunts de l'ESMUC d'aquest curs 2018-2019, en què participen les diferents formacions de l'Escola. El cicle vol mostrar el treball que l'alumnat ha fet durant el curs i la tasca desenvolupada en l'àmbit docent pels diferents departaments. A més, és una manera d'ensenyar al públic la riquesa i la diversitat de les diferents especialitats que s'hi estudien.

Lleida acull la Banda Simfònica de l'ESMUC en un concert gratuït i obert a tots els públics, després que la formació hagi actuat per sisè any consecutiu a L'Auditori de Barcelona, amb els concerts 'A dues Bandes', juntament amb la Banda Municipal de Barcelona. En aquesta ocasió, el conjunt d'estudiants del Departament de Música Clàssica i Contemporània de l'ESMUC actuarà sol i amb un ferm esperit professional. El concert estarà dirigit per Francesc Prat i comptarà amb el pianista solista, i també estudiant, Roger Vilarnau. El repertori inclourà el Concert per a piano i instruments de vent, del compositor i director d'orquestra rus, d'Ígor Stravinski, i Et exspecto resurrectionem mortuorum del compositor, organista i pedagog francès, d'Oliver Messiaen.

Una formació musical estable i consolidada

La Banda Simfònica de l'ESMUC és una formació estable i consolidada, sorgida de la mateixa activitat acadèmica instrumental de l'Escola. La seva creació mostra el resultat de tot un procés que els estudiants aprofiten al màxim, conscients de l'oportunitat que se'ls brinda. A l'últim concert la formació va estar dirigida per José Rafael Pascual-Vilaplana i anteriorment també ha comptat, entre altres directors, amb Raúl García Sánchez, Jordi Francés o Salvador Brotons.

Aquesta formació és un dels Grans Conjunts de l'Escola Superior de Música de Catalunya, juntament amb l'Orquestra Simfònica, l'ESMUC Jazz Project, la Big Band, la Cobla o els diferents conjunts de Música Antiga, Flamenco o Música Tradicional. Durant el curs, les diferents formacions protagonitzen concerts oberts al públic per mostrar la tasca desenvolupada en l'àmbit docent. L'Escola Superior de Música de Catalunya és l'únic centre oficial d'iniciativa pública que atorga a Catalunya el Títol superior de música, en el marc de l'ordenació dels ensenyaments artístics i la seva inserció en l'Espai Europeu de l'Educació Superior.

L'Escola, amb seu a Barcelona, va néixer l'any 2000 per un acord de Govern de la Generalitat de Catalunya i va obrir les seves portes el setembre de 2001. Actualment, compta amb uns 600 alumnes que cursen la titulació superior de música, en les diverses especialitats que s'imparteixen, i uns 200 estudiants de màster i postgrau.


Comentaris

envia el comentari