Catalunya Diari

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida ret homenatge a les músiques dels Països Catalans

Esteve Espinosa dirigirà el concert «La nostra música», centrat en les grans pàgines de la música simfònica de Catalunya i València

Imatge de la Banda Simfònica
Imatge de la Banda Simfònica | LleidaDiari.cat

La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida (BSUM Lleida) oferirà aquest diumenge 4 de març, a les 19.00 hores, el concert «La nostra música» a la Sala 1 de l'Auditori Municipal Enric Granados. Dirigida per Esteve Espinosa, la Unió Musical de Lleida oferirà una síntesi de formes orquestrals inspirades en les músiques dels Països Catalans, centrades exclusivament en les grans pàgines de la música de Catalunya i del País Valencià. Aquest espectacle està inclòs dins del cicle de grans formacions de l'Auditori i que forma part de la Temporada, la programació estable d'arts escèniques i música de l'Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre de l'Escorxador i el Teatre de la Llotja.

  

El programa inclourà composicions d'autors com Ramon Roig, Rafael Taléns, Jaume Cristau i Josep Manuel Izquierdo, a més de la música d'arrel sardanística de Pep Ventura. També en formaran part els conceptes harmònics avantguardistes del barceloní Lamotte de Grignon, així com un pasdoble escrit per un autor lleidatà, lligat a la història de les bandes de música locals. La Banda Simfònica Unió Musical de Lleida neix el gener del 2014 fundada per sis músics professionals, docents del Conservatori de Música de Lleida. Actualment, la Banda té 160 socis i presenta a l'escenari una plantilla d'al voltant de 90 músics.

La Banda ha interpretat concerts simfònics a Lleida i comarques, a Itàlia (2016) i en escenaris de primera categoria dins l'àmbit de la música que li és pròpia i ha comptat amb la presència d'artistes convidats com el compositor i Mestre Antoni Serra Oribe, el pianista Santi Riu, els cantants Felipe Garpe i Serafín Zubiri (2015) i el Mestre Javier Enguídanos -Director Titular de la Banda Primitiva de Llíria (2016). El preu de les entrades és d'onze euros, la reduïda, a set. Es poden adquirir a la taquilla de l'Auditori, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 hores i mitjançant els llocs webs http://www.auditorienricgranados.cathttp://www.latemporadalleida.cat/.


Comentaris

envia el comentari