Catalunya Diari

La Fira de Titelles de Lleida supera els 40.000 visitants

El certamen ha comptat amb participants de quatre continents del món

Imatge pla general de l'espectacle Hippos
Imatge pla general de l'espectacle Hippos | LleidaDiari.cat

La Fira de Titelles de Lleida va tancar diumenge l'edició del 30 aniversari amb satisfacció per la programació, pel nombre de companyies i funcions, superiors a l'any anterior, així com la xifra de públic. Des del Centre de Titelles preveuen superar els 40.000 visitants quan es tanqui la fira.

«Estem molt satisfets», ha dit el director de la Fira, Oriol Ferre, que ha volgut recordar la figura dels iniciadors d'aquest esdeveniment, Julieta Agustí i Joan Andreu Vallvé, i ha afegit que la Fira «s'ha fet gran» i que la llavor que es va plantar aleshores, ha «arrelat profundament» i està «saníssima» artísticament. Ferre també ha volgut recordar que cal seguir fent 'pressing' a les institucions perquè «segueixin donant suport" a fires com la de Titelles de Lleida. Aquest diumenge a la nit tindrà lloc la cloenda amb un espectacle homenatge al titellaire Joan Baixas.

Les companyies els han traslladat que el nivell de compradors

Ferre s'ha mostrat molt satisfet, especialment perquè les companyies els han traslladat que el nivell de compradors i programadors és molt «interessant» i perquè estan rebent un 'feedback' molt «positiu». De fet, els organitzadors diuen estar «tranquils» perquè la programació ha agradat, ja que el públic, un any més, ha omplert les sales i els espais on es feien els espectacles de carrer. «La ciutat i els visitants de fora s'han bolcat», ha destacat el codirector de la fira. De fet, fins i tot el temps, que divendres preocupava perquè van caure quatre gotes, finalment també ha acompanyat.

Coincidint amb el 30 aniversari del certamen, Ferre ha volgut mirar enrere i recordar la figura dels impulsors de la Fira i del Centre de Titelles, Julieta Agustí i Joan Andreu Vallvé. «La llavor que van sembrar, ha arrelat profundament», ha destacat tot subratllant que encara està «saníssima artísticament». Un dels objectius d'aquesta edició tan especial era tenir més companyies, passant de 26 a 31, i més espectacles. «Veient les places com estan, les sales i la venda d'entrades, gairebé exhaurides en molts espectacles, pensem que superarem els 40.000 visitants», ha detallat Ferre.

El diumenge ha començat al Teatre de l'Escorxador amb l'espectacle 'Transfiguration', d'Olivier de Sagazan, i també al Claustre de la Biblioteca, on s'ha pogut veure 'El divan de la peluquera' de la companyia Sienta la Cabeza. L'afluència de públic ha estat especialment important al centre de Lleida, concretament a l'Eix Comercial, on s'ha representat Ahoi!, de la companyia 'TheatreFragile', i 'Hippos', de la companyia lleidatana Zum Zum Teatre.

Imatge pla curt de l'espectacle Ahoi!
Imatge pla curt de l'espectacle Ahoi! | LleidaDiari.cat

 

 

La 30a Fira de Titelles, en xifres

En aquesta trentena edició hi han participat 31 companyies, cinc més que en la darrera edició: vuit són internacionals (procedents de França, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Alemanya i el Canadà), vuit de la resta de l'Estat, i quinze catalanes, cinc de les quals són lleidatanes. S'han ofert 33 espectacles, quatre dels quals han estat estrena absoluta, sis estrena a l'estat espanyol, i vuit estrenes per primer cop a Catalunya. Uns 300 professionals, entre companyies, programadors i premsa, han assistit a la fira enguany.

Ferre ha dit que és aviat per pensar en la pròxima edició però que ho fan i que tenen clar que volen «mantenir» algunes de les activitats que han recuperat enguany i que feia anys ja feien, com les sessions escolars, que es van celebrar divendres amb molt èxit. El director ha explicat que per poc que puguin intentaran créixer en espais escènics, potenciar activitats professionals, consolidar la presència de directors dels quatre continents i continuar creixent amb la Fira S'implica, que segons Ferre respon a «valors socials molt lligats als valors de la cultura». 


Comentaris

envia el comentari