Catalunya Diari

Els llibreters auguren un «bon Sant Jordi» amb fins a un 2% més de facturació

La diada guanyarà a Barcelona més metres i tindrà com a connectors Consell de Cent i Còrsega
Es preveu que es facturi fins a un 2% més que l'any passat en venda de llibres   | Cedida

 

El Gremi de Llibreters de Catalunya preveu aquest dimarts un «bon Sant Jordi» amb una facturació fins a un 2% més que l'any passat i assenyalen que s'ha produït una anticipació en la compra de llibres durant la Setmana Santa. Per a la presidenta del gremi, Maria Carme Ferrer, el fet que els ciutadans hagin sortit de vacances fora de Barcelona haurà afavorit la venda de llibres en llocs de platja i muntanya en petits establiments, amb cert avançament en la venda de llibres.

 

Així mateix, els llibreters han organitzat festes prèvies de Sant Jordi per avançar d'alguna manera les compres durant la setmana anterior amb la celebració, per exemple, d'un Sant Jordi avançat a Vic (Barcelona), el dissabte 13 d'abril, un berenar literari el 18 a Torroella de Montgrí, a l'Empordà, i un tret de sortida el dia 20 a Girona amb escriptors catalans signant.

 

 

Sobre el fet que un Sant Jordi caigui en plena campanya electoral, el gremi ha descartat que afecti la marxa i el to de la jornada i que la prioritat la tindran les parades dels llibres: «No ens afectarà. És una tradició i una festa».

 

50.000 títols en total

El president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, va detallar que durant la campanya de Sant Jordi s'aconseguirà una facturació d'uns 22 milions d'euros i que es vendran uns 1,5 milions de llibres entre 50.000 títols diferents.

 

D'aquesta varietat de 50.000 títols, els més venuts representen el 5% del total; segons els rànquings de vendes de Libridata, entre els llibres de ficció més venuts en català l'última quinzena es troben 'El fill de l'italià', de Rafael Nadal; 'El millor d'anar és tornar', d'Albert Espinosa, i 'El fibló', de Sílvia Soler. En ficció castellana, els més venuts l'última quinzena han estat 'Sakura', de Matilde Asensi; de nou 'El millor d'anar és tornar', d'Albert Espinosa, i 'Aquesta boira insensata', d'Enrique Vila-Matas.

 

No obstant això, entre els llibres més venuts estarà, segons la previsió dels llibreters, la literatura infantil i juvenil i, en el terreny de la ficció d'adults, la novel·la policíaca i històrica i romàntica, mentre que la no ficció està liderada per la venda de llibres polítics.

 

 

Sant Jordi a tots els barris de Barcelona

La Casa Batlló de Barcelona, decorada per Sant Jordi | Agències

 

Sobre l'organització de la jornada a la capital catalana, per la qual transitaran 1,2 milions de persones, el gremi ha arribat a un acord amb l'Ajuntament perquè hi hagi activitat en tots els barris de la ciutat.

 

D'aquesta manera, s'han ampliat els espais amb parades de venda de llibres incorporats el passat any (Balmes, Diagonal i Consell de Cent) i s'ha afegit el carrer Còrsega, un plantejament que permetrà un sistema de connectors entre passeig de Gràcia i Rambla Catalunya. Així, els visitants de Sant Jordi podran traçar una sort de circuit amb la presència d'un 20% més de parades, donant la sensació que es passejarà millor.

 

Així mateix, la ciutat tindrà 'pools' temàtics, com el passeig Sant Joan, especialitzat en literatura infantil, juvenil i àlbum il·lustrat, o la plaça Vicenç Martorell del Raval amb llocs dedicats al disseny, art i fotografia.

 Comentaris

envia el comentari