Catalunya Diari

La Brasa d'Or guanya el premi a la Millor Tapa 2018 de San Miguel

El xef, Oscar Ruiz, rebrà el premi el proper divendres 20 de juliol
San Miguel promou la Ruta de la Tapa de Lleida
San Miguel promou la Ruta de la Tapa de Lleida | LleidaDiari.cat

El xef del restaurant La Brasa d'Or de Lleida, Oscar Ruiz, rebrà aquest divendres a les 11.00 hores el premi a la Millor Tapa 2018 de la IV Ruta de la Tapa de San Miguel que entrega la Federació d'Hostaleria de Lleida. El Secretari General de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona serà l'encarregat de lliurar-li el guardó en el marc d'un showcooking al seu establiment on el mateix xef mostrarà com ha elaborat la tapa guanyadora.

 

La tapa guanyadora d'entre les dels 61 establiments d'hostaleria lleidatans que han participat en la ruta, porta per títol «Capritx de sardina. Coqueta de pasta de full amb guacamole, sardina fumada, vinagreta de ceba morada picada, tomàquet cirerol i cebollí, i acabat amb brots tendres i boleta de gelat d'oli d'oliva i tomàquet de branca». Un jurat format per la Federació d'Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics, ha puntuat la presentació, la qualitat, l'elaboració i l'originalitat de la tapa. La ruta està organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i San Miguel.

Imateg dels participants en la Ruta de la Tapa
Imateg dels participants en la Ruta de la Tapa | Ramon Gabriel

 

 

Tot un regal pels amants de la bona cuina

Els establiments participants han ofert durant dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per a l'ocasió, que s'ha servit amb San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,50 euros. Durant els dies de la Ruta, s'han pogut gaudir de creacions tan interessants com «Sonia» (una torrada amb base de tomàquet i ceba caramel·litzada amb un remenat de botifarró, decorada amb formatge de cabra, «Tosca» (pa torrat amb olivada, cruixent de pernil, filet de porc ibèric adobat, formatge brie i melmelada de tomàquet i alfàbrega), el «Secret de l'Àvia» (carn de porc adobada, salsa agredolça i amanida amb pebre) o el «Remenat del Destí» (torrada de pa integral amb remenat de botifarró, ceba caramel·litzada i ou). Totes elles, que han comptat amb l'assessorament del xef Juan Pozuelo, tenen com a objectiu mostrar les tendències emergents que barregen la millor cuina tradicional amb la de fusió.



Comentaris
Rene Suan
La Tosca va guanyar claramentnla votacio popular. I li donen el premi a un dels pitjors votats. Menuda far$a!

envia el comentari