Catalunya Diari

'Brass, Brass, Brass' és l'espectacle familiar que arriba dissabte a Lleida

El repertori inclou, entre d'altres, obres de Bach i Stravinski adaptades per al quintet de vent metall i obres de compositors contemporanis

Brass
Imatge del grup Brass | LleidaDiari.cat

Al ritme de l'obertura del poema simfònic de Strauss Així parlà Zaratustra, la formació Spanish Brass integrada per Carlos Benetó Grau, trompeta, Juanjo Serna Salvador, trompeta, Manuel Pérez Ortega, trompa, Indalecio Bonet Manrique, trombó, Sergio Finca Quirós, tuba obre aquest espectacle, amb el qual vol donar a conèixer al públic més jove la sonoritat dels metalls. El repertori inclou, entre d'altres, obres de Bach i Stravinski adaptades per al quintet de vent metall i obres de compositors contemporanis.

El mot Brass —que en anglès vol dir coure o llautó— fa referència als instruments de vent metall, els quals inclouen tots els construïts amb aquest material i que, a més, tenen embocadura de broquet. Entre altres qualitats, aquests instruments es caracteritzen per la potència i la versatilitat del so, capaç de produir un ampli ventall de colors tímbrics i d'efectes sonors, i fins i tot d'emular la veu humana. I si reunim diversos exemplars d'aquesta família i els fem dialogar harmònicament, tindrem una de les formacions instrumentals més carismàtiques, divertides i espectaculars de la música actual.

Spanish Brass és una d'aquestes formacions i també un dels quintets de vent metall més destacats del país. Després de l'èxit de Metàl·lics —amb més de 300 representacions i més de 100.000 espectadors—, ara presenten l'espectacle Brass, Brass, Brass, amb el qual volen donar a conèixer al públic més jove les brillants i encisadores sonoritats dels metalls. Per posar en escena aquest projecte, han comptat amb la col·laboració de Mari Carmen Griñán, Salut Blasco i Toni Jodar, en l'escenografia, i de Marc Trullàs, en la il·luminació.

El concert Brass, Brass, Brass obres la prograamció familiar de CaixaForum Lleida d'aquesta temporarda una proposta adreçada als nens i nenes a partir de cinc anys acompanyats d'un adult. El preu de l'activitat és de sis euros i amb un 50% de descompte per a clients de CaixaBank.

 

Altres activitats per aquest cap de setmana

Cervera estrenarà la Capitalitat de la Cultura Catalana aquest dissabte 19 de gener a les 19 hores al Teatre de la Passió amb l'espectacle gratuït 'MEM', un muntatge de producció pròpia, que reflexiona sobre el vessant polièdric de la cultura a través del teatre, la dansa, la música i les arts visuals. L'obra és indicativa de l'esperit amb el qual Cervera afronta enguany la Capitalitat Cultural: la universalitat de l'art, però des de l'empremta personal del territori 'MEM' transita des de la postguerra fins a la societat actual, envaïda per la cultura anglosaxona, de la qual emergeix la peculiaritat cerverina. Des de la universalitat es reivindica el component local de la cultura.


Comentaris

envia el comentari