Catalunya Diari

Una bruixa empoderada protagonitza el cartell de l’Aquelarre de Cervera

La dissenyadora segarrenca Neu Sociats homenatja les dones que han estat perseguides i torturades al llarg de la història

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

L'Aquelarre de Cervera presenta el cartell oficial de la 42a edició, una obra de la dissenyadora segarrenca Neu Sociats, en el que una bruixa «lliure, forta i valenta» és la protagonista a través d'un cos femení nu en posició combativa. El cartell oficial de la festa del foc i de la música de Cervera aposta enguany per un compromís i contingut social i cultural que reivindica la figura de les bruixes i al mateix temps empodera el paper de les dones en la festa.

La imatge de l'Aquelarre 2019 està inspirada en l'heroïna del quadre La llibertat guiant el poble del pintor francès del segle XIX Eugène Delacroix. L'objectiu de l'autora, de 24 anys, ha estat fer un homenatge a totes les dones que han estat acusades de bruixeria i que, com a conseqüència, van ser perseguides i torturades. Sociats destaca a més que un dels missatges que incorpora el cartell és «allunyar el cos femení de qualsevol connotació sensual o de bellesa, i apropar-lo a la reivindicació i al poder».

«Un aquelarre és una reunió i una orgia de bruixes»

Segons el regidor de l'Aquelarre de Cervera, Marc Llorens, «estem molt contents de presentar un cartell en el qual una bruixa forta i valenta és la protagonista, després de molts anys inspirant essencialment en figures masculines com la del diable. És fonamental recordar sempre que encara que el Mascle Cabró sigui la cara més visible de la festa, un aquelarre és una reunió i una orgia de bruixes i, per tant, la nostra festa no tindria sentit sense la figura de la bruixa».

La primera setmana de juny, l'Aquelarre de Cervera es presentarà a Barcelona per explicar els detalls de la programació definitiva de l'Aquelarre 2019, la nova col·laboració amb el festival CruïllaBCN i per explicar l'evolució de la festa durant els darrers quatre anys i la seva implicació amb el teixit associatiu de la capital de la Segarra. +info www.aquelarre.cat

El Tarot serà el protagonista de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera

El Tarot serà el protagonista de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera, que se celebrarà el darrer cap de setmana d'agost. Albert Parra, d'Alea Teatre, tornarà a ser el director artístic de la festa que preveu donar un protagonisme destacat a les grans estructures mòbils que personificaran figures rellevants dels arcans menors de les cartes del Tarot. Parra vol vestir la cercavila que té lloc just després de l'Encesa de la Universitat i que condueix l'Aquelarre cap al nucli antic de la ciutat. D'altra banda, després de l'èxit de l'any passat, la màgia de l'Aquelarre tornarà a exhibir-se al festival Cruïlla de Barcelona, que tindrà lloc el 3, 4, 5 i 6 de juliol.

El director de la companyia cerverina Alea Teatre, Albert Parra, ha guanyat el concurs públic per a la direcció artística de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera. El projecte vencedor presenta el Tarot com a temàtica protagonista especialment adient per a la festa del foc i de la música de les terres de Ponent. Per vuitena vegada al llarg de la seva història, Parra tornarà a dirigir un espectacle que donarà continuïtat als elements icònics clarament identificats amb l'Aquelarre.


Comentaris

envia el comentari