Catalunya Diari

Tot a punt per a la representació de Les Bruixes del Pont del Boc, aquest dissabte a l'Horta de Lleida

Uns 200 voluntaris participen en aquesta obra, amb 71 actors i actrius

Imatge d'arxiu de la representació de Les Bruixes del Pont del Boc.
Imatge d'arxiu de la representació de Les Bruixes del Pont del Boc. | LleidaDiari.cat

L'Horta de Lleida acollirà aquest dissabte, dia 7 d'octubre, una nova edició de Les Bruixes del Pont del Boc, un espectacle en el qual es reviuen les tradicions i les costums de l’Horta de Lleida i es recorda la cacera que van patir moltes dones, acusades de bruixes, patint injustícies pel sol fet de ser llevadores o tenir coneixements de medicines naturals. En total, hi ha uns 200 voluntaris, dels quals 71 fan d'actors i d'actrius. El més jove té 9 anys, i el més gran, 83. L'espai on es porta a terme, l’Horta de Lleida, permet recrear les històries de nit creant un ambient màgic. A més, una de les particularitats d'aquesta funció és l’escenificació i és que el públic es va movent per un recorregut, on hi ha 4 escenaris. A les 18.00 hores s’obrirà el mercat medieval i l’obra començarà a les 20.30 hores.

L'activitat es complementarà amb el tradicional mercat d’oficis antics, tastes de sopes de farigola o 'migas', queixamada i vi, a més de jocs infantils. Tot estarà ubicat al xoperal d'en Tófol. Una proposta que clourà amb el sopar medieval, que permetrà als assistents vestir-se com un personatge de l'època i gaudir d'un pàpat d'aleshores. L'activitat, que va néixer entre els veïns de l’Horta i s’ha convertit en una de les propostes post-festa de les Festes de la Tardor, reivindica indrets emblemàtics de l’Horta i la seva riquesa patrimonial, com el Pont del Boc de Biterna, i, a més, reivindica una llegenda, una història de bruixes, dimonis i judicis amb el pont de protagonista.

Enguany l’organització estrena nova pàgina web on es poden comprar les entrades on line i consultar la informació de l’obra, els actors i les notícies vinculades, entre d'altres aspectes. Les entrades valen 3 euros anticipada o 4 euros a l’obra. L’accés és gratuït fins als 10 anys. En acabar, es farà el sopar medieval, a la mateixa partida. Els preus són 25 euros per als adults i 12 euros l’infantil. Els tiquets anticipats es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Lleida -carrer Major, 31-, a la Llar dels Animals -avinguda de València, 19- i al carrer Paer Casanovas, 35.


Comentaris

envia el comentari