Catalunya Diari

CaixaForum Lleida acull el Festival NanoArts, on els més petits experimentaran amb el moviment

El ventall d’activitats es completarà amb visites familiars a les exposicions, espai de jocs, espai de lectura i el cicle de projeccions

Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

"la Caixa" obre les seves portes a la tercera edició de NanoArts, el festival d'art per viure en família, que se celebrarà a CaixaForum Lleida dissabte 5 d'octubre. Es tracta d'una proposta innovadora i educativa dirigida a les famílies i on durant tot un dia els més petits podran gaudir d'una sèrie d'activitats dirigides i autònomes que enguany estaran dedicades al moviment.

El moviment ha estat objecte d'estudi des de moltes disciplines, també en l'art. L'experimentació amb moviment és la peça clau per entendre l'art cinètic, l'origen del cinema o la màgia de la dansa. Amb aquest leitmotiv, la tercera edició del Festival NanoArts aplegarà tallers, cinema i altres activitats dirigides als més petits i a les seves famílies.

Experimentar amb el moviment

El Festival NanoArts experimentarà enguany amb el moviment i en l'aplicació en diferents disciplines artístiques. En aquest sentit, hi haurà cinc activitats d'autor:

  

  

Sandra Partera pintora, artista plàstica i il·lustradora

  

  

Els membres del projecte pedagògic a AHomeInProgressFilm Laura Ginés, Rafa Castañer i Pepon Meneses 

  

  

L'il·lustrador Marc Torrent es pregunta en el Taller de Còmic

  

  

El col·lectiu Crea Moviment proposa un taller de dansa, jocs i cançons en família.
Imatge d'una edició anterior
Imatge d'una edició anterior | LleidaDiari.cat

 

Es completarà amb una proposta d'activitats autònomes

La programació del Festival NanoArts es completarà amb una proposta d'activitats autònomes entre les quals destaca l'espai multisensorial Taules de llum ideat per jugar i experimentar amb l'observació del moviment per als més petits i Quiric, l'ordinador que permet experimentar als més petits de la casa amb el llenguatge tecnològic a partir del dibuix, les formes geomètriques, les llums i els sons.

De la mateixa manera, CaixaForum Lleida habilitarà espais lúdics per estimular la imaginació dels més petits, amb un racó de lectura, un espai de pícnic i descans per agafar forces i continuar experimentant, i un espai de joc especialment creat per als més menuts (de 0 a 3 anys).

Hi haurà diferents sessions de projeccions de curtmetratge

A més, durant tot el dia hi haurà diferents sessions de projeccions de curtmetratges que faran despertar la sorpresa, la creativitat i l'enginy. Amb el cicle de projeccions Petits Herois els protagonistes dels curts intentaran fer front de manera enginyosa a diferents reptes vitals. Durant el dia es projectaran els curts Por de Volar (Irlanda, 2012) de Connor Finnegan; El cérvol i la conilleta (Hongria, 2013) de Péter Vacz; Grand Prix (Espanya, 2011) de Marc Riba i Anna Solana; El cassó de l'Anatole (França, 2014) d'Èric Montchaud; Ser o no ser...taronja (França, 2011) de John Banana; L'elefant i la bicicleta (França, 2014) d'Olesya Shchukina; i 5,80 metres (França, 2012) de Nicolas Deveaux.

Tot un dia ple de sorpreses on els més petits aprendran conceptes com la innovació, el reciclatge, la creativitat i la tecnologia, a través de la interacció entre l'art i el moviment. Com a novetat, i amb la voluntat de garantir que infants ifamílies pugui gaudir de tots els espais i tallers, hi haurà la possibilitat d'assistir amb una entrada pel matí, una de tarda o una de tot el dia.

Espectacles familiars

La tercera edició del Festival NanoArts que acollirà CaixaForum Lleida forma part de la nova programació familiar i escolar que "la Caixa" ha posat en marxa i amb la qual, durant tot el curs escolar, ofereix una innovadora oferta amb diferents propostes culturals que inclouen visites guiades a les exposicions, espectacles, música, dansa, titelles, cinema i tallers, dirigits al públic familiar. Una oportunitat perquè les famílies aprofitin el seu temps lliure els caps de setmana aprenent i divertint-se.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari