Catalunya Diari

El CaixaForum Lleida acull la segona edició del Festival Nano Arts

Aquest dissabte d'11.00 a les 19.30 hores

Imatge d'una de les activitats del Nano Arts
Imatge d'una de les activitats del Nano Arts | LleidaDiari.cat

L'Obra Social "la Caixa" obre les seves portes a la segona edició de Nano Arts, el festival d'art en família. Una proposta innovadora i educativa dirigida a les famílies i on durant tot un dia els més petits podran gaudir d'una sèrie d'activitats dirigides i autònomes que enguany estaran dedicades a la interacció entre l'art i la llum. L'art i la llum van intrínsecament lligats. La llum és la que permet definir un contorn, una textura, el color dels objectes i la seva ubicació en l'espai. En el cas del cinema i la fotografia, la llum és la matèria primera.

Aquesta segona edició del festival Nano Arts se celebrarà a CaixaForum CIUTAT aquest dissbate d'11.00 a 19.30 hores. En aquest marc, el centre de l'Obra Social "la Caixa" acollirà diferents instal·lacions i tallers per crear i experimentar. El festival Nano Arts mostrarà enguany la confluència entre la llum i l'art. Hi haurà cinc activitats dirigides:

  

  

Marta Barberà, artista icona del «Do it yourself» (fes-ho tu mateix) creadora del bloc 2nd Funniest Thing, presentarà l'activitat Llum plàstica ensenyarà com construir una cortina de llum, amb elements de plàstic reciclat.

  

  

Xavi Bové, artista i creador audiovisual, presentarà la instal·lació interactiva Cançons visuals, en la que els assistents podran escollir una cançó per crear-ne la representació pictòrica.

  

  

Maria López i Javier de Riba, un tàndem artístic reconegut en l'art urbà i que experimenta amb murals de gran format, mostraran com dibuixar amb la llum a partir d'uns plafons fotoluminescents al taller de creació Pintar amb la llum.

  

  

Per la seva banda, el col·lectiu d'arquitectes El Globus Vermell, que té per objectiu difondre el coneixement sobre l'arquitectura i la ciutat i formar una ciutadania crítica envers l'entorn urbà, descobriran al taller Espais ON/OFF les propietats de la llum i la influència que aquests tenen en la percepció dels espais, a través d'una instal·lació que els permetrà aprofundir en els coneixements més tècnics.

 

Les activitats que complementen el Nano Arts

La programació del Festival Nano Arts es completarà amb una proposta d'activitats autònomes, entre les quals destaca un espai multisensorial per jugar i experimentar amb la llum i les textures. CaixaForum CIUTAT habilitarà espais lúdics per estimular la imaginació dels més petits, amb un racó de lectura, un espai de pícnic i descans per agafar forces i continuar experimentant, i un espai especialment creat per als més menuts (de 0 a 3 anys).

Imatge d'una de les activitats del Nano Arts
Imatge d'una de les activitats del Nano Arts | LleidaDiari.cat

 

A més, durant tot el dia hi haurà diferents sessions de projeccions de curtmetratges presentades pel col·lectiu Mussol de Cinema, especialitzat a introduir històries d'humor, adreçant-se directament als petits espectadors i generant un vincle amb ells. Tot un dia ple de sorpreses on els més petits aprendran conceptes com la innovació, el reciclatge, la creativitat i la tecnologia, a través de la interacció entre l'art i la llum.


Comentaris

envia el comentari