Catalunya Diari

El CaixaForum Lleida acull l'espectacle «Pell de llarinté, cua de tiré»

La Companyia Jove Espai Àfrica-Catalunya presenta a CaixaForum Lleida un relat que s’inspira en un conte africà recollit pel rondallaire senegalès Koumera Dlakhab

Imatge de l'obra
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

La Companyia Jove Espai Àfrica-Catalunya presenta a CaixaForum Lleida un relat que s'inspira en un conte africà recollit pel rondallaire senegalès Koumera Dlakhaby. I ho fa mitjançant un espectacle multidisciplinari que combina música, dansa i narració amb màscares, titelles i altres arts escèniques divertit i enginyós, ple de ritme. «Pell de llarinté, cua de tiré» es basa en un conte mandinga adaptat al llenguatge teatral pel director Moisès Maicas, amb la dramatúrgia d'Anna Soler Horta, qui també ha escrit la lletra de les cançons. L'escenografia, la música, la dansa, la interpretació i la narració s'alien en aquest espectacle que, entre altres coses, esdevé una al·legoria de les festes de celebració del naixement i dels noms —l'equivalent al bateig— del poble mandinga. Però sobretot ens mostra com aquestes tradicions, que potser no són tan llunyanes, coincideixen amb les nostres en conceptes i emocions que, al cap i a la fi, també són universals.

«Pell de llarinté, cua de tiré» narra la història de la Kumbà i en Mamadou, que viuen en un petit poblat de la selva, al Senegal. A punt de ser pares, estan tan il•lusionats que faran el que sigui per complaure el seu nadó, com ara perseguir un lleó o la reina de les girafes. El conte és una al•legoria de les festes del naixement i dels noms dels mandinga. Tots els ingredients que el componen (festa, ball, alegria, naixement, cacera) es reflecteixen en aquest espectacle, que combina el fons fantàstic de la rondalla del conte i la realitat encara vigent avui de l'ètnia en el seu hàbitat tradicional.

L'espectacle Pell de llarinté, cua de tiré tindrà lloc a CaixaForum Lleida el dissabte 20 d'octubre a les 18.00 hores i es repetirà el dissabte 27 d'octubre a les 18.00 hores. «Pell de llarinté, cua de tiré» forma part del programa familiar de CaixaForum Lleida. Visites guiades a l'exposició Robert Capa en color, tallers, concerts i projeccions completen aquesta oferta adreçada als més menuts de la família. Preu de l'activitat: sis euros (50% de dte. clients CaixaBank). Els nens i les nenes han d'anar acompanyats d'un adult.


Comentaris

envia el comentari