Catalunya Diari

CaixaForum Lleida acull una nova edició de NanoArts per a famílies

Les famílies podran gaudir d’una programació artística diferent

La Fundació "la Caixa" obre les portes a una nova, i renovada, edició de NanoArts, que se celebrarà a CaixaForum Lleida els dissabtes 10 i 17 d'abril. Una proposta innovadora i educativa dirigida a les famílies i on durant tot un parell de dissabtes podran gaudir d'una sèrie d'activitats que enguany estaran dedicades al silenci.

En aquesta ocasió, es treballaran diferents propostes al voltant del concepte del silenci en quatre tallers d'autor i dues projeccions cinematogràfiques. L'objectiu és descobrir que el silenci és igual d'important que el so, i que sense un l'altre no existeix. En tots els tallers i projeccions que s'han programat, s'hi aplicaran les mesures d'higiene, seguretat i de capacitat de l'espai, previstes en els protocols oficials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Experimentar amb el silenci

NanoArts experimentarà enguany amb el silenci i en l'aplicació en diferents disciplines artístiques. En aquest sentit, hi haurà quatre activitats d'autor i dos cicles de projeccions amb un total de 12 curtmetratges. El dissabte 10 d'abril, al taller 'Ssst... Escolta!', la pintora i artista multidisciplinària Sandra Partera i els artistes sonors Cristina Checa i Eloi Caballé treballaran per crear una partitura gràfica a partir d'onomatopeies i inspirats per l'obra de Christian Marclay i entre tots i totes es construirà una instal·lació interactiva i sonora que permetrà conèixer i explorar el treball d'aquest compositor i artista visual.

Al segon taller programat per aquest dissabte 10 d'abril i sota el títol "El bosc del silenci", Darío Zeruto, arquitecte del paper, plec i tall, proposa la creació d'un bosc de paper. A partir de 4 formes geomètriques –quadrat, rectangle, cercle i triangle- i les diferents tècniques de manipulació del paper es crearà una instal·lació col·lectiva on cada un dels participants haurà contribuït en el disseny d'un dels arbres que integren el bosc.

A més, durant tot el dia hi haurà diferents sessions de projeccions de curtmetratges que faran despertar la sorpresa, la creativitat i l'enginy amb el cicle '¡Ahoj! Animacions molt txeques' una selecció de curtmetratges txecs contemporanis per descobrir diferents tècniques d'animació, una bona dosi de creativitat, emocions i rialles, que ho explicaran tot gairebé sense dir ni una paraula.

Imatge d'una edició anterior de NanoArts
CaixaForum Lleida acull una nova edició de NanoArts | CaixaForum

Els curts inclosos

Estaran inclosos els curts: Anècdota al zoo (The Zoo Story), Veronika Zacharová, 2015; Despertador (Prebúdza?), Filip Diviak, 2017; La casa (Domek), Veronika Zacharová, 2016; La cometa (The Kite), Martin Smatana, 2019; No toqueu! (Do not touch!), Pavel Endrle, 2017; Les noves espècies (The New Species), Katerina Karhánková, 2013; Històries d'ossos llaminers: una discussió d'ossos (Hungry Bear Tales - A Bears' Dispute), Alexandra Hetmerová, Májová, Katerina Karhánková, 2019; El fruit dels núvols (Fruit of Clouds), Katerina Karhánková, 2017; i Erwin, Petr Jindra, 2015.

El dissabte, 17 d'abril, les famílies podran gaudir de dos tallers més. D'una banda 'So i silenci' on l'Àlex Posada, dissenyador i creador digital explicarà a través de diferents experiments a partir del joc i l'observació, que el so són ones, vibració, freqüències, i que hi ha sons que existeixen, però que no sentim, i el més important, que sense silenci no hi ha so.

'Trencar el silenci' i  'L'univers de Harold Lloyd'

D'altra banda, al taller d'autor 'Trencar el silenci' la Clara Tanit, il·lustradora i graphic recorder, proposarà la creació d'un personatge pop-up. Els participants dibuixaran amb pintura acrílica una cara com les taques del test de Rorscharch per aconseguir una simetria perfecte i una boca mòbil per parlar. La proposta convida als infants a pensar què volen dir i expressar.

Al mateix temps, en la sessió de projeccions de curtmetratges 'L'univers de Harold Lloyd' les famílies podran descobrir com un dels actors còmics més famosos de la història del cinema era capaç expressar amb els moviments del cos i la gestualitat de la cara o les mans una varietat d'emocions i reaccions, sense necessitat del so. Estan inclosos els films Només veïns (Just Neighbors), Harold Lloyd i Frank Terry, 1919; Sí, ho vull (I Do...), Hal Roach, 1921; i La mansió encantada (Haunted Spooks), Hal Roach i Alfred J. Goulding, 1920.


Comentaris

envia el comentari