Catalunya Diari

CaixaForum Lleida camina damunt la Lluna amb l’exposició Apollo 11

La mostra acull diversos mòduls, com el simulador del llançament d’un coet, a més de documents sonors i gràfics

Imatge del cartell de l'Apolo a CaixaForum Lleida
CaixaForum Lleida camina damunt la Lluna amb Neil Armstrong i Buzz Aldrin | LleidaDiari.cat

Maribel Tost, directora de CaixaForum Lleida acompanyada de Rafael Clemente, assessor científic presenten l'exposició Apollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna per commemorar una de les gestes més importants de l'arribada de l'home a la Lluna. El primer viatge a la Lluna va ser una missió amb una forta càrrega simbòlica, però d'un abast científic limitat; així i tot el viatge de l'Apollo 11 va omplir durant molts dies les pàgines de la premsa de tot el món.

Fins a la tornada dels astronautes, els únics testimonis gràfics en van ser les borroses imatges rebudes per televisió, la qual cosa es podria considerar el primer espectacle global seguit arreu del món. Una vegada van ser disponibles les fotografies obtingudes a la Lluna, revistes il·lustrades de tot el món van llançar edicions especials que mostraven per primera vegada el desolat paisatge del nostre satèl·lit.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Apollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna permet fer un recorregut científic des del moment que Galileu va observar per primera vegada la Lluna, amb un telescopi construït per ell mateix el 1609, fins a l'arribada de l'home a la Lluna. L'exposició mostra tot el que coneixem actualment sobre aquest satèl·lit natural, com es va preparar aquesta gesta ara fa cinquanta anys i com es preparen aquestes missions actualment.

El projecte Apollo, vist des de la perspectiva actual

El projecte Apollo, vist des de la perspectiva actual, sorprèn pels riscos que van assumir tots els seus membres i les mil solucions que van haver d'aplicar a problemes tecnològics fins aleshores mai abordats.

Entre les peces destacades de la mostra hi ha la rèplica del primer telescopi de Galileu, que li va permetre veure i estudiar la superfície d'aquest satèl·lit; la reproducció de la secció de comandaments del mòdul lunar, la rèplica de l'escafandre d'Emilio Herrera; aliments utilitzats en viatges espacials, com també diferents objectes reals com productes d'higiene i de primera necessitat, i documents, diaris i revistes que narren aquest moment històric: Aquests són alguns dels elements que s'hi podran contemplar.


Comentaris

envia el comentari