Catalunya Diari

CaixaForum Lleida analitza en clau documental la vida i obra dels grans pintors amb 'L’art al cinema'

Es podrà gaudir d’una acurada selecció de documentals centrats en l’obra i els processos creatius de grans noms de l’art

La Fundació "la Caixa" presenta el nou cicle L'art al cinema, creat per divulgar la creació i l'art a través del cinema documental i que repassa l'obra d'artistes com Michelangelo, Monet, Picasso o Matisse. Aquesta proposta que uneix les dues disciplines artístiques tindrà lloc els dilluns 20 i 27 de setembre i 4, 11 i 18 d'octubre, a les 19 h, a CaixaForum Lleida.

Al llarg de la seva història, el cinema sempre s'ha fixat en les diverses arts com a font d'inspiració. Des de l'aparició del cinematògraf, inventat pels germans Lumière a finals del segle XIX, no ha s'ha parat de nodrir del món de l'art a l'hora de crear moltes pel·lícules. Aquest cicle proposa una tria de projeccions que reflecteixen aquest diàleg entre art i cinema.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així, CaixaForum Lleida acollirà una acurada selecció de documentals que s'iniciarà amb la projecció de Michelangelo Infinito, del director italià Emanuel Imbucci, un viatge únic i sorprenent a través de la vida i obra del geni de l'art Michelangelo Buonarroti.

Imatge del cicle Art i Cinema
CaixaForum Lleida analitza en clau documental la vida i obra dels grans pintors amb el cicle L’art al cinema | LleidaDiari.cat

Grabsky, filmant l'art

Si parlem d'art i cinema, un dels noms imprescindibles és el del realitzador Phil Grabksy, qui porta més de 30 anys dirigint documentals relacionats amb l'art. De fet, aquest cicle acull tres dels seus films: Jo, Claude Monet, que repassa la vida i obra del cèlebre pintor impressionista, a través de més cent pintures filmades en alta qualitat; El jove Picasso, que pretén donar llum a una etapa imprescindible en la vida de Picasso: l'adolescència i la primera formació; i Matisse del Tate Modern i Moma, on el realitzador britànic convida a l'espectador a conèixer alguns detalls de la interessant vida i obra de Matisse a través de l'aportació d'experts en l'artista, conservadors o historiadors.

A banda de Grabsky, aquest cicle també acollirà la projecció de Pintors i Reis del Prado, un magnífic recorregut per un dels temples de l'art mundial, amb 1.700 obres exhibides i uns altres 7.000 tresors artístics custodiats. El documental està dirigit per Valèria Parisi i recorre la història de la pinacoteca des de la seva inauguració el 1819, com també els inicis de la vida de la col·lecció del Prado, a través del cèlebre actor Jeremy Irons, qui esdevé un guia excepcional per aquesta visita audiovisual.

 

Una oportunitat única

La iniciativa de la Fundació "la Caixa" representa una nova aposta i una oportunitat única per donar a conèixer documentals que presten atenció als artistes, els seus processos creatius i les històries que hi ha darrere de les seves peces. Aquest cicle és també nou espai per veure pel·lícules que sovint queden fora dels circuits de les sales més comercials i que no són conegudes pel gran públic.


Comentaris

envia el comentari