Catalunya Diari

CaixaForum Lleida acull un cicle que combina música en directe amb una conversa intimista amb els artistes

Els concerts es converteixen en sessions especials que transcendeixen la música i obren la porta a generar un diàleg proper amb artistes

La Fundació "la Caixa" engega de nou el consolidat cicle Audicions íntimes amb una proposta de concerts ineludibles per als melòmans i per al públic que vol acostar-se d'una manera especial a propostes musicals diverses.

CaixaForum Lleida serà l'escenari per on passaran artistes que els darrers anys han marcat l'escena musical internacional, però ho faran trencant amb el format tradicional de concerts. Audicions íntimes proposa als oients una experiència intimista on els intèrprets comparteixen la seva vivència personal, les intimitats de les seves interpretacions així com les històries i anècdotes que amaguen les obres que presenten.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La proposta busca crear un diàleg proper amb el públic per entendre les emocions que desperta la música en cada artista.

Imatge del quartet que actua al CaixaForum Lleida
El Quartet Gerhard reconegut internacionalment, estrenarà el cicle Audicions Íntimes | LleidaDiari.cat

El cicle engegarà el 19 d'octubre amb un quartet de corda

El cicle engegarà el 19 d'octubre amb un quartet de corda reconegut internacionalment: el Quartet Gerhard, en un concert on interpretaran obres de Mozart, Debussy, i Xostakóvitx . El 26 d'octubre la violinista Tatevik Khachatryan i la pianista Alba Ventura s'agermanaran per a executar obres de Wagner, Kreisler, Chausson, Khachaturian, Ravel i Massenet.

Tancarà el cicle el 2 de novembre la proposta de Pyrophorus Guitar Duo, que oferiran un repertori amb obres de Debussy, Falla o Paco de Lucía entre d'altres i afegiran un toc innovador amb melodies populars catalanes interpretades amb sabor cubà.

El cicle Audicions Íntimes és una manera híbrida d'acostar els artistes a l'espectador, perquè uneix la conversa amb la interpretació musical, fent que cada peça estigui plena de significat. Això s'aconsegueix gràcies al fet que els artistes exposen històries i vivències que lliguen les obres amb ells mateixos.

Aquesta manera de viure la música referma el compromís de CaixaForum Lleida per la divulgació musical i traslladar l'univers musical dels artistes. Una ocasió imprescindible per aquells amants de la música que vulguin conèixer millor la vessant més personal dels artistes i la música que interpreten.

Unes converses guiades per un presentador de luxe

Les sessions estaran presentades pel musicòleg, periodista i crític musical Xavier Chavarria, que compta amb una llarga experiència com a realitzador, locutor i guionista de l'emissora Catalunya Música (CCMA), on ha fet programes d'entrevistes i crítica musical. A més, Chavarria també imparteix classes i tallers de divulgació musical, escriu crítica articles d'opinió a Revista Musical Catalana i a Serra d'Or, i forma part del jurat de diversos concursos de música de cambra, música coral, i cant arreu del país.

Com a creador i director artístic del cicle Audicions íntimes, ha sabut generar espais de diàleg propers on artistes i públic interactuen i comparteixen, a la vegada, peces tocades amb virtuosisme i històries i vivències explicades de primera mà pels artistes.


Comentaris

envia el comentari