Catalunya Diari

CaixaForum Lleida projecta el documental El Jove Picasso

La projecció comptarà amb la presentació a càrrec d’Oriol Bosch, conservador del Museu Jaume Morera

CaixaForum Lleida projecta el documental El Jove Picasso el dilluns 4 d'octubre. El documental de Phil Grasky de l'any 2019, el qual porta més de 30 anys dirigint documentals relacionats amb l'art, narra la vida i l'obra de Pablo Picasso un dels artistes més prolífics i també dels més estudiats o tractats.

Aquest documental vol donar llum a una imprescindible etapa de la vida i obra del pintor andalús: l'adolescència i primera formació. On va començar tot? Què va fer Picasso durant els primers anys? Tres ciutats hi tenen un paper clau: Màlaga, Barcelona i París.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El documental visita cada una de les ciutats i explora la influència que van tenir en Picasso, centrant-se en obres d'art específiques dels seus primers anys. Així, coneixerem la manera com aquest jove artista va aprendre el seu ofici.

Imatge del documental El Jove Picasso
Caixaforum acull el documental El Jove Picasso | Caixaforum

Una pintura que va impactar el món de l'art

Mirant detingudament dos períodes clau –el període blau i el període rosa– la pel·lícula ens porta fins al 1907 i la creació d'una pintura crítica per a la història de l'art, Las Señoritas de Aviñón. Una pintura que va impactar el món de l'art, però que a més el va canviar irrevocablement. Picasso tan sols tenia 25 anys. La projecció comptarà amb la presentació a càrrec d'Oriol Bosch, conservador del Museu Jaume Morera

El, Jove Picasso forma part del cicle de projeccions L'art al cinema, un cicle creat per divulgar la creació i l'art a través del cinema documental i que repassa l'obra d'artistes com Michelangelo, Monet, Picasso o Matisse. Aquesta proposta que uneix les dues disciplines artístiques té lloc els dilluns 20 i 27 de setembre i 4, 11 i 18 d'octubre, a les 19 h, a CaixaForum Lleida.


Comentaris

envia el comentari