Catalunya Diari

CaixaForum Lleida desvelarà l’'Emoció de la veu' en un nou cicle de divulgació

El cicle farà un recorregut per la música vocal de cambra, repassant la seva història i els sentiments que produeix

Imatge de l'artista Enric Martinez-Castignani
Imatge de l'artista Enric Martinez-Castignani | LleidaDiari.cat

"la Caixa" inicia a CaixaForum Lleida el nou cicle de conferències de divulgació musical 'L'emoció de la veu'. El cicle farà un recorregut per la música vocal de cambra, repassant la seva història i els sentiments que produeix, des del lied alemany fins a la mélodie francesa i la cançó espanyola.

Aquestes obres representen un fidel reflex de l'època en què es van compondre, a més d'evocar escenes de naturalesa, sentiments o moments amb els quals tothom s'hi pot identificar.

El cicle compta amb quatre sessions

El cicle compta amb quatre sessions que seran conduïdes per la veu experta del baríton i divulgador musical Enric Martínez-Casignani, que aportarà el punt de vista diferent de l'artista que coneix les obres des de l'interior, ja que ha interpretat una part de les peces que es comentaran. La primera sessió serà el pròxim 30 d'octubre en què s'abordaran Els imprescindibles, i on es repassaran els intèrprets vocals més destacats de tots els temps i la seva influència en les generacions posteriors.

El 6 de novembre el baríton farà un recorregut per l'obra Winterreise D.991, en la conferència Shubert: la música de l'hivern en què es posarà en el centre el punt de vista de l'intèrpret i la seva pròpia experiència. El 13 de novembre serà el torn d'un altre cèlebre compositor posterior, amb la sessió 'Els amors impossibles' de Shumann i on es repassarà l'obra Dichterliebe Op. 48, considerada una autèntica obra mestra del gènere vocal alemany. Per tancar el recorregut, el 20 de novembre s'indagarà en La mélodie francesa i els seus colors, buscant les influències i relacions entre el gènere musical vocal i altres arts com la pintura.

Una forma diferent de conferències

Aquesta nova programació de conferències presenta una forma diferent d'acostar-se a la música vocal i a l'obra de grans artistes, revivint des de les reunions que feia Shubert a casa amb amics per interpretar música i ensenyar les seves noves composicions, fins a hipnotitzar-se amb la mescla de colors i tonalitats de la pintura francesa impressionista de finals del s. XIX i principis del XX, i la seva relació amb la música d'aquest període.

Descobrir la música vocal des de l'interior

Enric Martínez-Castignani és un baríton italo-espanyol format al Conservatori de Música de Barcelona i a la Musikhochschule Heidelberg-Mannheim. Des del seu debut amb La Bohème a l'òpera de Budapest, ha cantat en alguns dels teatres més reconeguts arreu del món com el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid o l'Òpera du Rhin-Strasbourg, a més d'actuar en els principals festivals i auditoris europeus. Martínez-Castignani és un artista amb un fort compromís amb la cultura i la divulgació, que a més ha estat nominat als Premis Grammy com a "Millor Artista de l'any 2012".

Amb aquest cicle de conferències, fidel al compromís de "la Caixa" amb la divulgació de la cultura musical, es farà un autèntic recorregut per la música vocal de cambra al llarg de la història conduït per un artista que ha interpretat una bona part de les obres.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari