Catalunya Diari

CaixaForum Lleida estrena una ampla programació adreçada als infants

El taller d’arts plàstiques 'Torres que graten el cel', el taller de música 'Veus i ritmes de l’Orient' i les visites comentades i visita per lliure a l’exposició 'Construint nous mons'

Cartell d'una de les activitats programades al CaixaForum Lleida aquest mes de juliol
CaixaForum Lleida estrena aquest mes de juliol una ampla programació adreçada als infants | LleidaDiari.cat

CaixaForum Lleida estrena aquest mes de juliol una ampla programació adreçada als nens i nenes que participen en esplais i casals d'estiu i també per al públic familiar.

El taller d'arts plàstiques Torres que graten el cel, el taller de música Veus i ritmes de l'Orient i les visites comentades i visita per lliure a l'exposició Construint nous mons. Les avantguardes artístiques a la col·lecció de l'IVAM 1914-1945 integren aquesta oferta educativa amb l'aplicació de les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment per tal de garantir la seguretat de tots els participants. De l'1 al 31 de juliol CaixaForum Lleida ha programat una proposta d'activitats infantils i juvenils perquè grups d'infants i joves gaudeixin d'un juliol jugant, experimentant i aprenent.

Visita comentada a l'exposició: Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l'Ivam 1914-1945

De l'1 al 31 de juliol, de dilluns a divendres, horari a convenir. Aquesta visita comentada proposa un acostament a les primeres avantguardes del segle XX a través de cartells, pintures, electrodomèstics i pel·lícules que mostren la base del desenvolupament de la modernitat. A través d'obres de Duchamp, Chaplin, Man Ray, Juli González, Calder i Renau, entre molts altres, els infants i els joves descobriran les relacions de l'art amb la propaganda, la crítica social o el compromís polític, i aprendran que l'estètica és la plasmació de l'esperit d'una època. Edats recomanades: nens i nenes de 6 a 16 anys

Tallers d'arts plàstiques: Torres que graten el cel 

Del 6 al 10 de juliol i del 20 al 24 de juliol, a les 10 h. Amb unes dimensions formidables i formes arriscades, els gratacels s'han convertit en un símbol imprescindible de les grans ciutats. En aquest taller, a partir de diferents peces encunyades, aprendrem a dissenyar i construir un gratacel, i li donarem una forma i una identitat pròpies per convertir-lo en el futur gegant de la ciutat que construirem col·lectivament. Edats recomanades: de 5 a 12 anys.

Taller de música: Veus i ritmes d'orient

Del 13 al 17 de juliol, a les 10 h. Coneixerem músiques pròpies de la cultura oriental i, alhora, explorarem la percussió corporal i, amb ella, conceptes com ara la rítmica, la coordinació, la lateralitat, l'atenció o la capacitat de treball en grup. En aquest taller, muntarem un petit repertori de música oriental en què combinarem moviments, cançons a veus i percussió corporal. Edats recomanades: de 6 a 12 anys Aquestes activitats tindran una traducció per adreçada al públic familiar, amb l'objectiu que els més menuts de la família puguin gaudir d'una oferta de lleure basada en l'aprenentatge i la diversió.

Taller d'arts plàstiques: Torres que graten el cel

Els dimecres 8 i 22 de juliol, a les 18 h. Amb unes dimensions formidables i formes arriscades, els gratacels s'han convertit en un símbol imprescindible de les grans ciutats. En aquest taller, a partir de diferents peces encunyades, aprendrem a dissenyar i construir uns gratacels, i a donar-li una forma i una identitat pròpies que el converteixin en el futur gegant de la ciutat que construirem col·lectivament. Activitat recomanada per a famílies amb infants a d'entre 5 i 12 anys.

Taller de música: Veus i rtimes de l'Orient

Dimecres 15 de juliol, a les 18 h. Coneixerem músiques pròpies de la cultura oriental alhora que explorarem la percussió corporal i, amb aquesta, conceptes com ara la rítmica, la coordinació, la lateralitat, l'atenció o la capacitat de treball en grup. En aquest taller, muntarem un petit repertori de música oriental en què combinarem moviments, cançons a veus i percussió corporal. Activitat recomanada per a públic familiar amb infants d'entre 6 i 12 anys.

Visita comentada a l'exposició: Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l'Ivam 1914-1945

De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, diumenges i festius d'11 a 14 h. L'exposició proposa un acostament a les primeres avantguardes del segle XX a través de cartells, pintures, electrodomèstics i pel·lícules que mostren la base del desenvolupament de la modernitat. A través d'obres de Duchamp, Chaplin, Man Ray, Juli González, Calder i Renau, entre molts altres, els infants i els joves descobriran les relacions de l'art amb la propaganda, la crítica social o el compromís polític, i aprendran que l'estètica és la plasmació de l'esperit d'una època. Edats recomanades: tots els públics.


Comentaris

envia el comentari