Catalunya Diari

CaixaForum Lleida estrena el cicle Dansa Filmada

Les sessions tindran lloc els dies 9, 16, 23 i 30 de maig, a les 19.00 hores
En la primera sessió Carla Fracci-Erik Bruhn protagonitza la tràgica història d'amor de Giselle. | LleidaDiari.cat

CaixaForum Lleida estrena aquest dimarts, dia 9 de maig, 'Dansa Filmada',  un cicle integrat per quatre sessions amb l’objectiu descobrir el potencial audiovisual de la dansa i d’experimentar la dansa d'una altra manera, a través de l’objectiu de la càmera, sigui des d'angles inèdits, en espais quotidians o entrant a les entranyes d'una companyia. L’inici d’aquest cicle anirà acompanyat per la presentació del mateix a càrrec de Clàudia Brufau, periodista cultural, especialista i crítica en dansa. El cicle prosseguirà els dimarts 16, 23 i 30 de maig, a les 19.00 hores. El preu de cada sessió és de 4 euros, amb un 50% de descompte per a clients de CaixaBank.

Giselle - Dimarts 9 de maig, 19.00 hores
La llegendària parella artística Carla Fracci-Erik Bruhn protagonitza la tràgica història d'amor de Giselle. La versió filmada de l'American Ballet Theatre (1969) intensifica tant l'atmosfera jovial del primer acte com la fantasmagòrica del segon.

 

La Dansa - Dimarts 16 de maig, 19.00 hores
Des dels assajos fins al treball minuciós de sastreria, La Danse (2009), de Frederick Wiseman, revela el dia a dia d'una de les millors companyies de ballet del món. Gravat durant nou mesos al Ballet de l'Òpera de París.

 

Coreògrafs: Duato/Kylián/Forsythe - Dimarts 23 de maig, 19.00 hores
Arenal (1988), de Nacho Duato, amb la veu de Maria del Mar Bonet. A partir de música barroca, Jirí Kylián, a Bella Figura (1994), fa flotar els ballarins entre somni i realitat. One Flat Thing, Reproduced (2006), de William Forsythe.

 

NY Export: OPUS JAZZ - Dimarts 30 de maig, 19.00 hores
Basat en la partitura de Robert Prince, el 1958 Jerome Robbins (West Side Story) crea aquest ballet que transmet les emocions de la joventut urbana. El 2010 els ballarins del NY City Ballet adapten el ballet a la ciutat que el va inspirar, Nova York.Comentaris

envia el comentari