Catalunya Diari

CaixaForum Lleida estrena una nova edició del cicle de projeccions Matinals de Cinema

El cicle s’estrenarà el dimecres 13 d’octubre, a les 10.30 hores, amb el film 'Un atardecer en la Toscana'

Imatge del film 'Lo que arde'
CaixaForum Lleida estrena una nova edició del cicle de projeccions Matinals de Cinema | LleidaDiari.cat

L'edició del cicle de projeccions Matinals de Cinema al CaixaForum Lleida que s'estrenarà el dimecres 13 d'octubre, a les 10.30 h, amb el film 'Un atardecer en la Toscana' i que prosseguirà els dimecres 20 i 27 de gener i 3, 10, 17 i 24 de febrer a les 10.30 h constitueix l'aposta pel cinema independent i d'autor de CaixaForum Lleida d'aquest hivern.

A través d'una selecció de films internacionals, el programa fa un recorregut per corrents, estils, relats i directors destacats o emergents. A més, amb l'objectiu d'acostar-nos amb més profunditat a cadascuna de les seves realitats i analitzar el film en el seu context, el pedagog i crític de cinema Marcel·lí Borrell comentarà les projeccions en un col·loqui posterior per resoldre dubtes i compartir impressions amb el públic.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La producció gallega de l'any 2019 'Lo que arde', amb música del lleidatà Xavier Font i guanyadora amb els guardons de millor fotografia per Mauro Herce i millor actriu revelació per Benedicta Sánchez als Premis Goya marcarà el tret de sortida d'aquesta nova edició del cicle de Matinals de Cinema. El drama presenta a l'Amador en el moment de sortir surt de la presó, on ha estat reclòs per haver provocat un incendi, ningú no l'espera.

Torna al seu poble, aïllat a les muntanyes en la profunditat de la Galícia rural, on viu la seva vella mare, la Benedicta, la seva gossa Luna i tres vaques. Les seves vides transcorren lentament, al ritme plàcid de la natura, però una amenaça latent pot aparèixer en qualsevol moment.

Properes projeccions del cicle

LO QUE ARDE
Dimecres 13 de gener, a les 10.30 h
Quan surt de la presó, reclòs per haver provocat un incendi, l'Amador torna al poble, aïllat a les muntanyes de la Galícia rural més profunda.

Altres projeccions del cicle:
AMOR A SEGUNDA VISTA
Dimecres 20 de gener, a les 10.30 h
En Raphaël és un escriptor jove que de sobte es veu immers en la confusió perquè la seva dona, l'Olivia, una prestigiosa pianista, no el reconeix a les nits.

EL ESCÁNDALO (BOMBSHELL)
Dimecres 27 de gener, a les 10.30 h
Després de ser assetjada sexualment i ser acomiadada de la cadena televisiva Fox News, la presentadora Gretchen Carson començarà un procés de denúncia amb el suport d'altres dones.

DIOS ES MUJER Y SE LLAMA PETRUNYA
Dimecres 3 de febrer, a les 10.30 h
La Petrunya aconsegueix una creu de valor simbòlic en una cerimònia religiosa, reservada només als homes, i haurà de defensar la seva legitimitat per no tornar-la.

SORRY WE MISSED YOU
Dimecres 10 de febrer, a les 10.30 h
Afectats per la crisi econòmica, un matrimoni decideix vendre el cotxe per adquirir una furgoneta i que el marit pugui treballar com a repartidor autònom.

LA CANDIDATA PERFECTA
Dimecres 17 de febrer, a les 10.30h
La Maryam, metgessa en un poble de l'Aràbia Saudita, decideix presentar-se a l'alcaldia, malgrat l'oposició de familiars i veïns.

COMO PEZ FUERA DEL AGUA
Dimecres 24 de febrer, a les 10.30 h
Malgrat les seves diferències socials, en Giovanni i la Monica uniran forces per acabar amb la història d'amor dels seus fills.


Comentaris

envia el comentari