Catalunya Diari

CaixaForum Lleida projecta 'La hija de un ladrón' el proper dijous

Amb aquest llargmetratge, la seva directora Belén Funes, va obtenir el guardó a la millor direcció novella als Premis Goya

CaixaForum Lleida projecta 'La hija de un ladrón' el dijous 27 de maig, a les 19.00 hores de la tarda. Amb aquest llargmetratge, la seva directora Belén Funes, va obtenir el guardó a la millor direcció novella als Premis Goya.

La vida de la Sara no ha estat fàcil. Ha hagut de tirar endavant des de petita pel seu compte, però ara que té 22 anys i ja és mare l'única cosa que desitja és dur una vida normal i tenir cura del seu bebè i del seu germà petit amb la seva parella. Aquesta vida corre perill quan reapareix el seu pare, que acaba de sortir de la presó. La Sara haurà de prendre una decisió complicada i allunyar el seu pare, potser per sempre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de 'La hija de un ladrón'
CaixaForum Lleida projecta La hija de un ladrón | LleidaDiari.cat

El debut de Belén Funes en el llargmetratge era molt esperat entre els cinèfils

Després de només dos curtmetratges, el debut de Belén Funes en el llargmetratge era molt esperat entre els cinèfils. La directora, que volia tornar a explorar el tema de la família tòxica, va partir de la base del seu primer curt, Sara a la fuga, per continuar la història d'aquesta jove de vida complicada i pare absent. Funes va ensenyar el guió a qui seria la seva protagonista, Greta Fernández, quan estaven rodant el segon curtmetratge de la directora, La inútil, i li va proposar el paper principal en descobrir que l'actriu hi compartia certes qualitats, com la noblesa i la força de voluntat.

En aquell guió havia afegit al personatge principal una característica que no tenia el del curt original: la protagonista també seria mare, una situació que la directora i guionista volia plasmar després d'haver vist moltes joves de centres d'acollida en situacions semblants. Per al paper del pare, la mateixa actriu va tenir molt clar que la persona idònia era el seu propi pare, l'actor Eduard Fernández, que va acceptar de participar en aquesta història de relació paternofilial tan delicada. La preproducció va incloure una planificació meticulosa i nombrosos assajos per aconseguir amb naturalitat aquesta mirada humanista i mantenir el màxim realisme possible.

El resultat va superar totes les expectatives i va ser un dels films de debut nacionals més lloats per la crítica dels últims temps. La projecció La Hija de un ladrón forma part del cicle Un estiu de pel·lícula que es du a terme a CaixaForum integrat per quatre llargmetratges premiats a diversos festivals, amb històries colpidores i emocionants de diferents cultures. Les pel·lícules es projecten a CaixaForum Lleida els dijous, des del 20 de maig al 10 de juny a les 19 hores. A totes les activitats s'aplicaran les mesures d'higiene, seguretat i d'aforament, previstes en els protocols oficials.


Comentaris

envia el comentari