Catalunya Diari

CaixaForum Lleida inicia el cicle 'Descobrint l'orquestra. Grans directors d'orquestra del segle XX'

El públic podrà gaudir de l'estil i els secrets d'artistes de gran personalitat i carisma que han marcat la història més recent

Imatge de l'artista Karajan
CaixaForum Lleida inicia el proper dimarts 13 d'octubre el cicle de conferències Descobrint l'orquestra. Grans directors d'orquestra del segle XX | LleidaDiari.cat

La Fundació "la Caixa" engega un nou cicle de conferències i debats a CaixaForum Lleida pensat per entendre l'univers de la música, des del punt de vista dels directors d'orquestra i d'una manera educativa.

Es tracta del cicle Descobrint l'orquestra. Grans directors d'orquestra del segle XX, que proposa un apropament diferent del públic a la música, a través dels estils i els secrets d'artistes de gran personalitat i carisma que han deixat una forta petjada, tant en directe com a través deels seus enregistraments. Una proposta que es durà a terme del 13 d'octubre al 10 de novembre a CaixaForum Lleida i que està dirigida als amants de la música que busquen noves fórmules de coneixement.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El cicle es divideix en quatre sessions

De la mà del divulgador musical Pere Andreu Jariod, el cicle es divideix en quatre sessions, amb les quals Jariod proposa conèixer als artistes Herbert von Karajan, el director austríac que va arreglar La Novena de Beethoven, actual Himne d'Europa; i Claudio Abbado i el seu respecte cap a la música, a través dels secrets de Carmen. El divulgador musical també ens descobrirà el món de Sergiu Celibidache, que va dirigir obres com el Rèquiem de Mozart i analitzarà la carrera del primer gran director d'orquestra nascut als Estats Units, Leonard Bernstein, compositor de la icònica West Side Story.

El cicle Descobrint l'orquestra. Grans directors d'orquestra del segle XX és una nova manera d'acostar la música al públic, d'una manera educativa i innovadora, i reafirma el compromís de CaixaForum Lleida per la divulgació musical. En la programació del cicle es podrà conèixer els millors directors d'orquestra del segle XX, a través de l'anàlisi de la seva obra i dels secrets de les seves vides. Una ocasió imprescindible per aquells amants de la música que vulguin conèixer millor les carreres dels artistes més carismàtics.

Un guia de luxe

Pere Andreu Jariod presentarà i coordinarà les diferents sessions. Músic, divulgador musical i radiofonista, Jariod es va formar al Conservatori del Liceu en l'especialitat de piano i ha realitzat diversos programes de ràdio a Catalunya Música. Actualment, realitza i presenta El taller del lutier i col·labora amb el magazín Tots els matins del món. Ha redactat articles, reportatges i entrevistes per a mitjans musicals com la Revista Musical Catalana, 440 Clàssica o el Time Out Barcelona.

Aquest professional ha impartit cicles i conferències de divulgació musical per a diverses entitats catalanes i és l'autor principal del llibre Història musical del Palau (1908-2018) que analitza els principals esdeveniments musicals ocorreguts al Palau de la Música Catalana.
Un presentador de luxe per guiar a l'espectador per la vida dels directors d'orquestra més emblemàtics del segle passat, en aquest nou cicle de conferències que es presenta com una cita ineludible per als melòmans de la música.


Comentaris

envia el comentari